У Львівській області Ірина Сех привітала учасників та гостей фестивалю "З піснею до людей"

У Львівській області Ірина Сех привітала учасників та гостей фестивалю "З піснею до людей"

20.08.13 11:04 0 1084
18 серпня 2013 року в селі Сторонибаби Буського району відбулося мистецьке дійство "З піснею до людей". Учасників та гостей фестивалю привітала народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ірина Сех.

Cвободівка наголосила, що українська пісня віддзеркалює національну історію і є сховищем української душі, саме тому совєцька влада намагалася знищити нашу пісню: "Сталінська система зважала, що носіями нашого літопису є піснярі, кобзарі, лірники. Вони блукали стежками та дорогами України й наспівували людям правду. 1932 року за наказом Сталіна було скликано з'їзд кобзарів. Більшість із них були сліпці. За деякий час усіх їх було страчено. Сьогоднішній режим також не бажає, щоб українці знали правду – історію героїчної боротьби та звитяги свого народу. Інформаційний простір окупований чужоземною мовою, піснею, культурою. Адже відтворення українських традицій, звичаїв – це збиратися разом і співати пісень, передавати культурні надбання дітям та онукам. Тому культурно-мистецька акція "З піснею до людей" в ці дні проходить у містах, містечках, селах та селищах Львівщини".

Свободівка також зазначила, що звання народного артиста України в нашій державі чинна влада присвоює неукраїнцям і не за високохудожнє виконання українських пісень. "Українська пісня – найсильніша зброя. Нині нам потрібно взяти її на озброєння, бо наша пісня допомагала нам у найважчі часи, підтримувала, гуртувала, робила нас сильними та непереможними", – констатувала націоналістка.

Насамкінець Ірина Сех побажала жителям села Сторонибаби та гостям свята здоров'я та сил для боротьби, яка обов'язково закінчиться перемогою, і запевнила присутніх на мистецькому дійстві, що українцям – бути господарями на своїй Богом даній землі.

У концертній програмі фестивалю виступили солісти Львівської національної опери Роман Ковальчук, Степан Тарасович, Юрій Трицецький та солістка оперної студії Оксана Нагай, а також духовий оркестр "Галицькі дударі", соліст Львівської філармонії Микола Габрук та юна співачка Марта Пишна. Ініціятор та ведучий мистецького дійства – депутат Львівської обласної ради Роман Ковальчук, організатори – Львівська обласна рада, Сторонибабська сільська рада та "Студенське братство Львівщини". Фестиваль відбувся за підтримки народного депутата України Ірини Сех і проходив під гаслом "Геть тютюн та алкоголь з українських міст і сіл!".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ