У Житомирі відкрилася унікальна фотовиставка «Дорога до храму»

У Житомирі відкрилася унікальна фотовиставка «Дорога до храму»

20.08.13 08:42 0 892
19 серпня в Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олега Ольжича відбулася фотовиставка колишнього начальника Головного контрольно-ревізійного управління Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майора Миколи Юхимовича Драгана.

На заході був присутній начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський.

Виставка «Дорога до храму» присвячена великому церковному святу Преображенню Господньому. Це не перша виставка автора, яка побачила світ.

Ця виставка створювалася біля 10 років. Високохудожні роботи зроблені не тільки в незрівнянних куточках нашої України, зокрема, в Києві, на Волині, на Рівненщині, а й за кордоном – Єрусалим, Бельгія, Італія, Німеччина, тощо. Автор говорить, що його бачення церков і храмів змінилося, стало більш глибшим. Через службу і часті подорожі, щоб залишити щось на згадку, почав фотографувати.

«Дорога до храму» – це дорога до душі», - говорить Микола Юхимович. У фотографа є й інші тематики: «Фортеці і замки», «Мальовнича Житомирщина», «Фотомандри Єгипту», «Мальовнича Україна взимку» тощо.

Микола Юхимович Драган є не тільки прекрасним фотографом, а й тонким поетом, на виставці його світлин можна було не лише перейняти досвід великої людини, не лише помилуватися красою храмів і церков, а й послухати в неймовірному звучанні поезію.

За словами Миколи Юхимовича, всі фотографії робилися лише з благословення священників. На світлинах можна милуватися чудовою архітектурою храмів, церков, з чудовим поєднанням пейзажів, а також інтер’єром всередині святинь. Кожна фотографія несе в собі свою історію. На питання, чому виставка відбулася тут, автор відповів: «Житомир один із центрів духовності України».

На фотовиставку був запрошений настоятель Богдан, який благословив поета і фотографа Миколу Юхимовича, його дружину, фотознімки.

Маємо надію побачити нові фотовиставки, а також літературні вечори в нашому місті, і бажаємо Миколі Юхимовичу натхнення.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі розпочали ...
Наступна новина: Правоохоронці розслідують ...

КОМЕНТАРІ