В Тернополі Василь Хомінець взяв участь в освяченні Патріаршого собору Воскресіння Христового

В Тернополі Василь Хомінець взяв участь в освяченні Патріаршого собору Воскресіння Христового

20.08.13 08:47 0 917
З нагоди 1025-річчя Хрещення України-Русі відбулася історична подія в житті Української Греко-Католицької Церкви – Отець і Глава Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) освятив головний храм греко-католиків – Патріарший собор Воскресіння Христового. Участь в освяченні взяв заступник міського голови Тернополя Василь Хомінець.

«Цей Собор є видимим знаком єдності й соборності нашої Церкви як в Україні, так і далеко поза її межами. Ми будували його всі разом – цеглинками-пожертвами, що надходили сюди з усього світу. Цей собор збирає усіх синів і дочок Володимирового Хрещення, закликає їх до єдності, до відновлення у вірі, до джерела небесної поживи в духовній пустелі сучасного світу»,– наголосив Блаженніший Святослав у проповіді до духовенства та вірних.

В свою чергу, Василь Хомінець вручив Главі Греко-Католицької Церкви ікону, передав вітання від міського голови Тернополя Сергій Надала та запросив на урочистості з нагоди святкування Дня Державного Прапора, Дня Незалежності та Дня міста.

Блаженніший Святослав подякував за вітання та подарунок і передав благословення усім тернополянам.

Варто відзначити, що на прощу з нагоди освячення собору прибули вірні з усіх континентів світу, різних міст і сіл України. Загалом за попередніми підрахунками прибуло понад 20 тисяч прочан та понад 700 священиків.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Олімпійське літо» на ...
Наступна новина: Волинські ...

КОМЕНТАРІ