Столичні правоохоронці затримали зухвалого нападника на аптеки

Столичні правоохоронці затримали зухвалого нападника на аптеки

20.08.13 12:28 0 860
Під час затримання зловмисник чинив опір працівникам міліції та використав зброю, поранивши одного з правоохоронців.

До чергової частини Дарницького райуправління столичної міліції по спецлінії «102» надійшло повідомлення про те, що в аптеці на одній з вулиць району скоєно розбійний напад.

На місце події, не гаючи часу, виїхало керівництво та слідчо-оперативна група райуправління міліції у повному складі.

30-річна директор аптеки пояснила правоохоронцям, що зранку вона перебувала на своєму робочому місці. З її слів, у приміщення фармацевтичного закладу зайшов невідомий чоловік віком приблизно 35 років. Підійшовши до касового апарату, де знаходилась жінка, він вихопив предмет, схожий на пістолет, та погрожуючи ним, почав вимагати у неї гроші, попередивши, що у разі непокори застосує зброю. Злякана жінка-провізор одразу ж віддала зловмиснику гроші - 500 гривень, після чого той зник з місця пригоди.

За прикметами працівники міліції одразу ж розпочали його пошуки.

А розбійник менш ніж через годину вирішив знову «зняти касу» за аналогічним сценарієм, цього разу - в Дніпровському районі Києва.

В аптеку на вулиці Серафімовича молодик навідався вже десь за годину. Там він розіграв не менш вражаючий спектакль: зі зброєю в руках наказав продавцю аптеки віддати всю денну виручку. Цього разу зловмисник «вполював» лише 300 гривень та кинувся навтьоки.

Однак уникнути покарання йому не судилося. 22-річна потерпіла після нападу не розгубилася і швидко викликала міліцію, вказавши на прикмети підозрюваного. Слід зазначити, що цим часом зорієнтовані наряди столичних патрульних служб вже активно і ретельно відпрацьовували місцевість у пошуках «гангстера».

Згодом неподалік від місця скоєння останнього злочину правоохоронці помітили чоловіка, за прикметами схожого на нападника. Під час спроби його затримати, той в агресивній формі почав чинити опір працівникам міліції. Він зробив кілька пострілів у бік правоохоронців, поранивши одного з них. Інспектор патрульної служби Дніпровського району отримав тілесне ушкодження - непроникаюче вогнепальне поранення черевної порожнини. Зараз він знаходиться в лікарні, де йому надається необхідна медична допомога.

Затриманим виявився 34-річний житель Києва, раніше не мав конфліктів з законом. Міліціонери вилучили у нього пістолет та гроші, які він роздобув злочинним шляхом.

Свої зухвалі витівки він пояснив доволі банально: мовляв, у нього скрутне матеріальне становище і в такий спосіб він намагався розбагатіти.

Слідчим відділом Дніпровського районного управління ГУМВС України в місті Києві дану подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України, триває перевірка на його причетність до скоєння аналогічних злочинів на території міста Києва.

ВЗГ ГУМВС України в м. Києві
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ