В Одесі знищили 400 одиниць вилученої з незаконного обігу зброї

В Одесі знищили 400 одиниць вилученої з незаконного обігу зброї

20.08.13 12:53 0 2920
Одеські правоохоронці здійснили знищення в сталеплавильній печі промислового підприємства партію зброї, вилученої з незаконного обігу впродовж другого кварталу 2013 року.

На утилізацію відправлено понад чотирьох сотень одиниць непридатної, вогнепальної, холодної зброї, запасних частин, механізмів комплектуючих до них. У опечатаних ящиках виявились пістолети, автомати, мисливські рушниці, обрізи, ножі і навіть кастети - розповів т.в.о. начальника управління матеріального забезпечення ГУМВС підполковник міліції Сергій Бурмеха.

- Одним з основних напрямків діяльності міліції є боротьба з незаконним обігом зброї, - підкреслив т.в.о начальника управління матеріального забезпечення. - Територіальними підрозділами міліції міста та області постійно проводиться робота з вилучення вогнепальної та холодної зброї, яка незаконно перебуває в користуванні громадян. Спочатку вказана зброя надходить на зберігання на склад озброєння Головного управління. Також на склад надходить зброя, яка була вилучена по кримінальним провадженням і щодо якого є рішення суду на її подальше знищення.

Усю непридатну для подальшого використання вогнепальну та холодну зброю було знищено під контролем спеціальної комісії, що складається із співробітників міліції, із суворим дотриманням порядку і правил, передбачених в Інструкції про порядок приймання, зберігання, обліку, знищення чи реалізації вилученої, добровільно зданої, знайденої зброї та боєприпасів до нього, затвердженої відповідним наказом МВС України.

За словами Сергія Бурмехи, основна кількість знищуваних зразків - це вогнепальна зброя, її більше 200 одиниць. Проте є пневматичні пістолети, гвинтівки, саморобні вогнепальні пристрої, зроблені із газової та травматичної зброї.

З вантажівки зброя перекочувала до кузова трактора, який весь вміст відправив у сталеплавильну піч. Колись грізний стріляючий, ріжучий і колючий арсенал перетворився на сировину, з якої незабаром на заводі виготовлять запасні частини для залізничного транспорту або сільськогосподарських машин.

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Херсонський машзавод ...

КОМЕНТАРІ