На Вінниччині правоохоронці затримали престарілу любительку нарковмісних рослин

На Вінниччині правоохоронці затримали престарілу любительку нарковмісних рослин

20.08.13 13:06 0 1026
Снодійний мак виявили працівники міліції на присадибній ділянці у пенсіонерки. Нарковмісні рослини літня жінка вирощувала для букетів, які мала продавати біля церкви на свято Маковея.

У місті Гнівань в на присадибній ділянці дачного масиву, яка належить 67-річній пенсіонерці, працівники сектору дільничних інспекторів міліції виявили 243 рослини снодійного маку. Доглянуте наркотичне зілля росло за бетонним парканом серед картоплі та кукурудзи.

Зі слів пенсіонерки, нарковмісну рослину вона вирощувала виключно на свято Маковея. Оскільки в неї пенсія невелика, жінка хотіла підзаробити, продаючи на свято біля церкви букетики з маку.

Вилучене наркотичне зілля направлено на дослідження в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель). За таке правопорушення жінці загрожує штраф від ста до п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на трок до трьох років.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ