Прикарпаттю обіцяють 10% від державної частки видобутку сланцевого газу

Прикарпаттю обіцяють 10% від державної частки видобутку сланцевого газу

20.08.13 13:56 0 1076
Голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк вважає «державною позицією» голосування за погодження Угоди між Україною та компанією «Шеврон Юкрейн» і товариством з обмеженою відповідальністю «Надра Олеська» про розподіл вуглеводнів, видобутих на Олеському родовищі. Про це він сказав на прес-конференції. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Завтра сесія Івано-Франківської обласної ради повинна винести своє рішення щодо сланцевого газу. Михайло Вишиванок повідомив, що як депутат облради голосуватиме тільки «за».

За його словами, є шість підстав, чому депутатам теж потрібно зайняти таку позицію, і основна з них: «це політична і економічна безпека України, яка є великим фундаментом збереження суверенітету і незалежності України».

Серед інших чинників очільник області назвав досвід інших країн з видобутку сланцевого газу, створення на Прикарпатті нових робочих місць, надходження до бюджету області близько 700 мільйонів гривень, готовність американської компанії брати участь у соціальних проектах.

Михайло Вишиванюк також повідомив про «безпрецедентні поступки області: Київ готовий додатково, крім того, що будуть створені робочі місця, що кошти отримає бюджет, виділити 10 відсотків сланцевого газу, що належить державі, для потреби нашої області».

Раніше депутати Івано-Франківської обласної ради відзначали, що дадуть погодження Угоди про розподіл вуглеводнів лише при умові, що будуть враховані економічні інтереси Прикарпаття. http://www.radiosvoboda.org/content/article/25061535.html

Голова обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк також повідомив, що завтра на сесії вимагатиме поіменного голосування депутатів, «щоб побачити, хто підтримує суверенітет і незалежність України, а хто працює на РАО «Газпром».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ