В Луцьку під час громадських слухань говорили про проблеми безпритульних тварин

В Луцьку під час громадських слухань говорили про проблеми безпритульних тварин

20.08.13 13:15 0 930
Відбулися громадські слухання на тему «Про удосконалення питань забезпечення регулювання чисельності безпритульних тварин у місті Луцьку». Було обговорено проект рішення, який буде запропоноване на розгляд сесії міської ради.

Директор КП «Ласка» Богдана Новарчук у вступному слові акцентувала на тому, що проблему безпритульних собак у місті створили люди. Вони беруть тварин у свої помешкання, потім від них відмовляються, викидають на вулицю. Подібна ситуація відбувається на будовах, у гаражних кооперативах. Собак підгодовують, використовують для сторожування. Там вони живуть, розмножуються, а коли стають не потрібними, їх проганяють. Такі тварини стають агресивними, їх важко відловлювати, а тому треба думати, як спільними зусиллями ситуацію виправити.

Богдана Новарчук також акцентувала на тому, що, за інформацію ветеринарів, у місті нараховується до 10 тисяч незареєстрованих собак. Згідно з правилами утримання тварин, господарі повинні їх зареєструвати не пізніше 1 вересня. «Про це неодноразово повідомлялося», – зауважила директор КП «Ласка».

Вона відповіла на численні запитання учасників громадських слухань, що стосувалися умов реєстрації тварин, податків, які треба сплачувати за їх утримання, і яким чином будуть використовуватися ці кошти.

Прозвучала пропозиція від лучан, що першочергово треба зареєструвати тварин у приватному секторі. Зокрема, на вулиці Декабристів, постійно без нагляду бігають собаки, які мають власників. З метою забезпечення безпечних та комфортних умов проживання громадян міста Луцька, у проекті рішення пропонується зобов'язати усіх забудовників, власників та користувачів земельних ділянок; фізичних і юридичних осіб, керівників підприємств та організацій, на території яких знаходяться виробничі, торгівельні, розважальні, складські приміщення (стоянки, заправки, гаражні кооперативи, житлові комплекти, бази) не залежно від форми власності, сприяти відлову безпритульних тварин. Оплачувати відлов та стерилізацію безпритульних тварин, які проживають на території вказаних об'єктів. Окремими пунктами передбачається заборонити вигулювання домашніх тварин на територіях навчальних закладів та зобов'язати усі ветеринарні клініки та практикуючих лікарів ветеринарної медицини (приватні та державні) міста Луцька проводити обов'язкову реєстрацію домашніх собак. «Ми зможемо спільними зусиллями подолати цю проблему», – зауважила Богдана Новарчук.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ