В Закарпатській області виноградівська міліція протидіє підлітковій злочинності

В Закарпатській області виноградівська міліція протидіє підлітковій злочинності

20.08.13 13:12 0 1191
– За скоєння злочинів на обліку в районі наразі перебуває 29 неповнолітніх,--каже начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Виноградівського РВ УМВС Михайло Плиска.

Левову частку протоколів міліція складає на юнаків віком від 14 до 16 років за скоєння правопорушень. Найчастіше діти скоюють крадіжки. Зростають «липкорукі» переважно у малозабезпечених, неблагонадійних та неповних сім’ях, або ж у таких, де батьки виїжджають на сезонні роботи в інші регіони країни чи за кордон, залишаючи чада на стареньких бабусь чи дідусів, до думки яких хлопці не прислухаються. Тож, залишившись практично бездоглядними, їх виховує вулиця. А у підлітковому віці діти легко підпадають під негативний вплив. Прагнучи хорошого життя, часто вибирають не найкращий шлях для втілення бажаного. Крадуть переважно зошити, одяг, навіть можуть залізти у магазин і поцупити солодощі та жуйки. Зафіксовано вже не один випадок крадіжки мобільних телефонів учнями з міських шкіл.

Тішить, що нема наразі в районі випадків токсикоманії (кілька років тому було поширеним явище, коли діти нюхали клей). Однак ще є факти продажу дітям алкогольних напоїв та доведення їх до стану алкогольного сп′яніння, в цьому році зафіксовано по одному такому правопорушенню. Порівняно з минулим роком зменшилась кількість таких правопорушень у зв′язку з проведенням профілактичної роботи працівниками СКМСД Виноградівського райвідділу як із батьками дітей, самими дітьми та безпосередньо з підприємцями, які на власному досвіді переконалися про відповідальність за зазначені правопорушення. Так, на продавця алкоголю накладаються штрафні санкції у розмірі від 510 грн. і більше, а от кишеня підприємця – власника магазину чи кафе, у якому дитині продали алкоголь, може схуднути за рішенням суду на 6800 грн. Тож варто добре подумати перед тим, як простягнути дитині пляшку оковитої. Адже виправдання, що ту дитину продавець впізнає, знає з якої вона сім»ї, і що горілку купляла для батька чи брата тут не діють.

Часто учні з дому йдуть нібито до школи, а самі замість навчального процесу марнують час на вулиці, кафе чи ринку. У таких випадках притягуються до адмінвідповідальності батьки за неналежне виховання дітей. Таких протоколів вже 13. Також притягнуто до відповідальності батьків, діти яких курили цигарки на території школи. Тому батькам варто усвідомлювати всю міру відповідальності за виховання власних дітей, наголошує Михайло Плиска.

Оксана Кобзаренко

Виноградівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліція Херсонщини ...
Наступна новина: Футбольний матч у Луцьку ...

КОМЕНТАРІ