Львівщина: в області триває розгляд медичних справ дітей-інвалідів щодо встановлення їм підгрупи А

Львівщина: в області триває розгляд медичних справ дітей-інвалідів щодо встановлення їм підгрупи А

20.08.13 13:11 0 1082
Як повідомляють у департаменті соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації, 28 липня 2013 року підвищено розмір надбавки на догляд за дитиною-інвалідом з 50% до 100% прожиткового мінімуму. Проте, розмір цієї надбавки буде збільшено лише для тих діток з вадами здоров’я, які віднесені до підгрупи А.

Нагадаємо, що на обліку в органах праці та соціального захисту населення області перебуває 10792 дітей-інвалідів, яким виплачується державна соціальна допомога.

На лікарсько-консультативні комісії дитячих лікувально-профілактичних закладів за місцем проживання дитини-інваліда переглядають медичні справи дітей-інвалідів і розглядають право на встановлення дітям-інвалідам підгрупи А. Оригінал такого висновку надсилається (передається) органами охорони здоров’я до органів праці та соціального захисту населення за місцем проживання дитини для розгляду права на проведення перерахунку розміру надбавки на догляд за дитиною-інвалідом, що призначається та виплачується відповідно до Закону України “ Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам”. Крім того, органи охорони здоров’я про встановлення дитині-інваліду підгрупи А листом повідомляють її законного представника.

За даними департаменту охорони здоров’я на даний час переглянуто 1328 оглядових справ дітей-інвалідів, з яких у 78 випадках встановлено підгрупу А.

Зазначимо, що новий розмір державної соціальної допомоги для дітей-інвалідів, віднесених до підгрупи А, віком до 6 років становить 1597,80 грн., віком від 6 до 18 років – 1835,82 гривні.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Біля стадіону "Актобе" ...
Наступна новина: В Івано-Франківську пройшло ...

КОМЕНТАРІ