Херсонський машзавод спільно з CLAAS випустять до 2017 року 8 тисяч комбайнів

Херсонський машзавод спільно з CLAAS випустять до 2017 року 8 тисяч комбайнів

20.08.13 12:54 0 2991
Реалізація Херсонським машинобудівним заводом та компанією CLAAS спільного українсько-німецького інвестиційного проекту дасть українським аграріям до 2017 року близько 8 тисяч зернозбиральних машин.
Про такі амбітні плани машинобудівників повідомив в ефірі телеканалу БТБ директор департаменту сільськогосподарського машинобудування Мінагрополітики Олександр Григорович.
Він зазначив, що будуть збирати комбайн «Tucano-440», пропускна здатність якого 12 кг зерна за секунду. В Україні особливий запит на такі комбайни мають підприємства, де врожайність зернових становить 50-60 ц/га.
«Потреба в таких високопродуктивних машинах зараз становить 50% від усього парку, який існує. А в перспективі кількість зернозбиральних комбайнів різної потужності має становити 75 тисяч», - сказав Григорович.
Він зазначив, що сьогодні в структурі вітчизняного зернозбирального парку - 75% комбайнів, які працюють понад 15 років, переважно це машини радянського зразка, при цьому навантаження на кожен становить понад 200 га проти, наприклад, 50 га - на один комбайн у країнах Європи.
Григорович нагадав, що учасниками проекту, окрім Херсонського машзаводу та компанії CLAAS, є Європейський банк реконструкції та розвитку, Національна акціонерна компанія «Украгролізинг», Страхова компанія «Гермес».
Як повідомлялося, Херсонський машинобудівний завод спільно з німецькою компанією CLAAS цього року вже розпочав виробництво зернозбиральних комбайнів «Tucano-440».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 29 серпня – граничний ...

КОМЕНТАРІ