Платити податок на нерухомість громадяни будуть у наступному році

Платити податок на нерухомість громадяни будуть у наступному році

20.08.13 18:41 0 1133
Відповідно до змін, внесених нещодавно до Податкового кодексу України, податок на нерухоме майно у 2013 році громадяни сплачувати не будуть.
Відтепер, у разі наявності у фізичної особи – платника податку більше одного об’єкта житлової нерухомості, у тому числі різних видів (квартир, житлових будинків або квартир і житлових будинків), база оподаткування цим податком буде обчислюватися виходячи із сумарної житлової площі таких об’єктів з урахуванням пільг.
Змінилися і розміри житлової нерухомості, на яку нараховуватиметься пільга. Так, не сплачуватимуть податок власники квартир, якщо їх сумарна житлова площа не перевищує 120 кв. м. Для власників будинків „пільгова площа” визначена у розмірі 250 кв. м., знову ж таки незалежно від того, якою кількістю будинків володіє особа. Якщо у власника є і квартира, і будинок загальною житловою площею до 370 кв. м., він також не сплачуватиме податок на нерухомість. Якщо ж площа нерухомості перевищуватиме зазначені пільгові метри, то платити податок доведеться лише за ті квадрати, які перевищують визначений розмір.
Ставка податку для фізичних осіб, які є власниками різних видів об’єктів житлової нерухомості, сумарна площа яких не перевищує 740 кв.м., буде становити 1 % від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на 1 січня звітного року, у розрахунку за 1 кв.м. площі від бази оподаткування. У разі перевищення вказаних показників площі – ставка податку буде становити 2,7 %.
Власники квартир або будинків, житлова площа яких не буде перевищувати відповідно 240 кв. метрів та 500 кв. метрів, податок будуть сплачувати за ставкою 1 %, якщо ж сумарна житлова площа перевищить вказані показники – податок буде сплачуватись за ставкою 2,7 %.
Для юридичних осіб продовжено термін подання декларації з податку на нерухомість з 1 лютого до 20 лютого.
Громадяни, які вже сплатили податок у поточному році, можуть повернути сплачені кошти. Для цього їм потрібно звернутися із заявою до територіальних органів Міндоходів. Разом з цим, кошти, що сплачені в поточному році за згодою платника, можуть бути зараховані для сплати податку у 2014 році.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Затверджено довідники ...
Наступна новина: Нумерація у Реєстрі виданих ...

КОМЕНТАРІ