Закарпатська область: українські та польські рятувальники спільно навчаються приборкувати надзвичайні ситуації

Закарпатська область: українські та польські рятувальники спільно навчаються приборкувати надзвичайні ситуації

21.08.13 08:15 0 1080
Під час цих навчань закарпатські пожежні пройшли випробовування сучасним мобільним тренувальним комплексом "Mobil Trainer ML 2000", який активно використовується для підготовки рятувальників у Європі та США.

Пожежний тренажер вагою понад 33 тонни польські рятувальники в Ужгород привезли вперше. В цій машині відповідно знаходиться устаткування та створені всі умови для проведення дій в умовах сильного задимлення, високих температур та шкідливого газового середовища. Таке реалістичне відображення допомагає пожежникам відпрацювати всі надзвичайні ситуації, які можуть виникнути під час рятувальних операцій.

- «Була підписана спільна угода про співпрацю відповідно до якої і проводилося тренування. Реалістична імітація умов, в яких працюють наші пожежники, це нам дає змогу в першу чергу відточити майстерність, набратися відповідного досвіду, а також на практиці застосувати здобуті навички, і відповідно, відпрацювати всі нештатні ситуації, які можуть виникати під час рятувальних операцій з чітким дотриманням умов безпеки праці», повідомив заступник начальника закарпатських рятувальників Глєб Бурковський.

Цей тренажер-симулятор є найбільш технологічно розвинутою та керованою комп’ютерною системою для навчання. Завдяки сучасним технологічним можливостям тренінг пожежних відбувається в цілковито реальному середовищі "живого" вогню, а також характерних для пожежі високої температури та обмеженої видимості.

Як розповів оператор пожежного тренажера, Пьотр Завіновскі, всередині може одночасно може перебувати 3-4 пожежників. Для вправи використовується пропан, він є чистою речовиною і не є шкідливим для середовища та людей, які в ньому знаходяться.

Візит польських рятувальників відбувся в рамках третього етапу спільного міжнародного проекту, спрямованого на вдосконалення підготовки працівників пожежно-рятувальних служб трьох країн.

- «У попередніх двох українські та польські рятувальники тренувалися ліквідовувати аварії на транспорті та надавати першу медичну допомогу постраждалим під час виникнення різного роду надзвичайних ситуацій. На даному етапі понад 60 закарпатських пожежників пройшли ці випробовування. Таким чином вони вчилися як себе вести в тій чи іншій ситуації. Даний пожежний тренажер в Україні вже вдруге. Перед початком змагань «Євро 2012» цей тренажер побував у Львові, де напередодні змагань тренування пройшли 830 рятувальників з усієї України, повідомив заступник начальника державної пожежної служби м. Жешув (Польша) Станіслав Кужняр.

Після Закарпаття пожежний тренажер польські рятувальники продемонструють львівським колегам, а згодом ця техніка побуває і на Івано-Франківщині.

У ДСНС України

у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ