Стан техногенної безпеки на території Чернівців залишається стабільним

Стан техногенної безпеки на території Чернівців залишається стабільним

21.08.13 08:06 0 1170
20 серпня, у Чернівецькій міській раді відбулася прес-конференція щодо стану техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у місті Чернівцях. У ній взяли участь: начальник управління надзвичайних ситуацій та мобілізаційної роботи Чернівецької міської ради Володимир Самолюк, виконуючий обов’язки начальника Чернівецького міського відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області Василь Ференц та начальник комунальної бюджетної установи «Чернівецька міська рятувальна служба на воді» Микола Катинський.

За словами Володимира Самолюка стан техногенної безпеки на території міста Чернівців протягом 2013 року залишається стабільним. За цей період не зареєстровано жодної надзвичайної ситуації відповідно до критеріїв Державного класифікатора надзвичайних ситуацій.

Діяльність органів управління та сил цивільної оборони міста Чернівців у першому півріччі 2013 року була направлена на підвищення рівня захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, запобігання їх виникненню та реальної готовності до реагування на них як у мирний час, так і в особливий період та в умовах можливих актів тероризму.

План основних заходів з підготовки системи цивільного захисту міста на перше півріччя 2013 року, в основному, виконано. Реалізація зазначеного плану підвищила готовність органів управління і сил до реагування на надзвичайні ситуації, а їх дії у ліквідації наслідків найбільш резонансних подій відчутно підняли рівень їх визнання населенням міста. Розроблено прогнозовані дані щодо ризиків виникнення надзвичайних ситуацій на підставі уточнення показників паспорту ризику на надзвичайні ситуації, проведена паспортизація потенційно-небезпечних об’єктів і територій щодо ризиків виникнення на них НС техногенного та природного характеру, зокрема проведено оцінку та прогнозування ризиків виникнення НС на хімічно небезпечних об’єктах та територіях.

Володимир Ярославович зауважив, що в інтересах виконання завдань цивільної оборони, міська постійно діюча комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій тільки за сім місяців 2013 року провела 8 засідань, на яких розглянула 25 актуальних питань щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та їх попередження. На підставі аналізу надзвичайних ситуацій, пов’язаних з погіршенням погодних умов, які призвели до повеней у 2008 та 2010 роках відкориговані карти-схеми зон можливого виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із паводком та пропуском льодоходу і повені. Внесені зміни та відкориговані плануючі документи: План дій органів управління та реагування на надзвичайні ситуації, пов’язаних з паводком та повінню, План евакуації населення при загрозі і виникненні надзвичайних ситуацій та організації життєзабезпечення евакуйованих.

Органами самоврядування всебічно підтримується впровадження на об’єктах підвищеної небезпеки систем виявлення загрози надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і локальних систем оповіщення населення у зонах можливого ураження та персоналу таких об’єктів.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ