У Волинській області енергоощадні технології – шлях до підвищення рентабельності виробництва

У Волинській області енергоощадні технології – шлях до підвищення рентабельності виробництва

21.08.13 09:17 0 1080
На Іваничівському цукровому заводі «Європацукор» переконані, що впровадження енергоощадних технологій – один із дієвих методів підвищення рентабельності виробництва. Нині інвестори роблять ставку саме на них, бо розрахунки показали, що використовуючи дорогий природний газ прибутковості досягти буде вкрай складно. Доба роботи заводу на газу, а це основний енергоносій, – приблизно коштує 600 тис. грн. Щомісяця – це 4 млн грн.

«Основна мета – здешевити вартість виробництва, замінивши газові установки на котли твердого палива», - зазначає директор підприємства Ярослав Кауза.

Разом з тим, за останні роки, завдяки використанню сучасних енергоощадних технологій, вже вдалося на 20% скоротити споживання газу: раніше спалювали 50 метрів кубічних за тонну перероблених цукрових буряків, а нині - 38.

«Ми йдемо в ногу із часом і прогнозуємо майбутнє. І визнаємо що воно – за альтернативною енергетикою. Впровадження таких технологій має підтримку на найвищому державному рівні – президентські ініціативи щодо енергозбереження відомі усім. І український Уряд у липні 2013 року схвалив нову редакцію Енергетичної стратегії України на період до 2030 року. І це буде чи не головний документ щодо запровадження енергоощадних заходів на території області й країни в цілому», - підкреслив Ярослав Кауза.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 28.08.2013 – відкриття ...
Наступна новина: Бруно Гама: "Перехід в ...

КОМЕНТАРІ