Луцьк: у першому півріччі у місті зросли обсяги реалізації промислової продукції

Луцьк: у першому півріччі у місті зросли обсяги реалізації промислової продукції

21.08.13 08:58 0 1088
Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, мови. Депутати Анатолій Пархом’юк, Аскольд Пекарський заслухали депутата міської ради Андрія Осіпова «Про бюджетний регламент Луцької міської ради». Він пропонує колегам брати активну участь в усіх етапах бюджетного процесу від формування до виконання. Для цього, за словами Андрія Осіпова, потрібно створити робочу групу із депутатів та спеціалістів, які систематично працюватимуть з питань бюджету. «Депутати повинні бути не спостерігачами, а учасниками процесу», – сказав Андрій Осіпов. Члени комісії вирішили рекомендувати це питання до розгляду на сесії міської ради.

Вони також підтримали питання «Про внесення змін до Статуту територіальної громади міста Луцька» та «Про внесення змін до Регламенту Луцької міської ради VI скликання», з яких також доповідав Андрій Осіпов. Він пропонує внести зміни до механізму проведення громадських слухань. Вважає для цього достатньо ініціативи 100 осіб, а не 500 громадян, як тепер.

Про виконання Програми економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2013 рік за підсумками першого півріччя членів комісії інформувала начальник управління економіки Любов Ковпак. Вона акцентувала на позитивних і негативних тенденціях. «За шість місяців на 11 відсотків зросли обсяги реалізації промислової продукції, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Нарощують обсяги будівельні організації. Зросла заробітна плата лучан і становить 2650 гривень, а це на 7 відсотків більше за середню по області. Продовжують реалізуватися проекти зі створення ЦНАПу, зоопарку та інші», – повідомила вона. Серед недоліків доповідачка назвала заборгованість із заробітної плати, хоча вона зменшилися на економічно активних підприємствах. Також залишається високою заборгованість населення за комунальні послуги.

Начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова інформувала про виконання бюджету міста Луцька за I півріччя 2013 року. Серед позитивів вона відзначила, що місто вчасно погасило облігації позики на суму майже 12 мільйонів. Проте, не виконано бюджет у першому півріччі.

Про хід виконання рішення міської ради від 24.02.2010 № 53/12 «Про міську комплексну Програму «Розвиток освіти м. Луцька на 2010-2015 роки» та стан функціонування дошкільних закладів та позашкільних установ міста Луцька інформував начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк. Депутатів цікавило створення нових груп у дитячих садках, ремонти у навчальних закладах, створення електронної черги дітей у дошкільні заклади. З усіх цих питань депутати підтримали проекти рішень.

Члени комісії також обговорили звернення заступника голови Секретаріату всеукраїнського громадського руху «Твереза Україна» від 07.08.2013р. Вони попросили секретаріат написати лист-відповідь, у якому повідомити активістів руху «Твереза Україна», що міська рада має також негативну позицію щодо вживання спиртних напоїв і куріння. Вона вже прийняла рішення, яке стосується відповідальності за продаж спиртних напоїв неповнолітнім і встановлює межі їх продажу біля навчальних закладів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Більше 30 тисяч ...
Наступна новина: Тернопільська обласна рада ...

КОМЕНТАРІ