Міський голова Микола Романюк: «Все, що ми робимо – це заради здоров’я наших людей»

Міський голова Микола Романюк: «Все, що ми робимо – це заради здоров’я наших людей»

21.08.13 09:48 0 1174
Відбулося відкриття першої черги амбулаторії загальної практики - сімейної медицини на вул. Привокзальній, 13. Участь у заході взяли міський голова Микола Романюк, секретар міської ради Григорій Пустовіт, начальник управління охорони здоров’я міської ради Федір Кошель.

Звертаючись до присутніх, Микола Романюк зазначив, що Луцьк - одне із перших міст в Україні, де почали відкривати амбулаторії сімейного типу. «Це наближення послуг лікарів до людей. це вже шоста амбулаторія. Нам необхідно ще мінімум п’ять зробити. Зокрема, на вулиці Рівненській, 40-у кварталі, Дубнівській та Вишкові. Ми працюємо над цим», – сказав міський голова.

Він розповів, що лучани активно користуються амбулаторіями. «На Вересневому майже 80 % людей не йдуть далі амбулаторії. Їм вистачає того переліку послуг, які тут надаються».

Міський голова наголосив, що амбулаторії загальної практики - сімейної медицини забезпечені мінімальним переліком необхідного обладнання. Він наголосив, що хотілося б, аби у них встановлювалося нове сучасне обладнання, яке допомагало б лікарям у роботі. Міський голова наголосив, що робота над вирішенням цього питання ведеться.

Микола Романюк зазначив, що допомогу в облаштуванні амбулаторії надали меценати. Він подякував членам наглядової ради та генеральному директорові АТ «СКФ Україна» Володимиру Цибульському за допомогу в обладнанні гінекологічного кабінету та благодійному фонду «Новий Луцьк» - за подарований електрокардіограф.

Також міський голова розповів, що у планах є підключення усіх амбулаторій до мережі інтернет. За його словами, це буде зручно і вигідно. Лікарі зможуть консультуватися з своїми колегами через інтернет і не потрібно буде кудись їхати. У планах - й створення електронної бази даних жителів міста, які користуються лікувальними закладами.

«Все, що ми робимо – це заради здоров’я наших людей», - додав міський голова.

Сімейний лікар Наталія Сенатос подякувала від імені колективу і жителів Привокзального району за підтримку і допомогу в облаштуванні амбулаторії у цьому районі, адже вона тут необхідна.

Після офіційної частини Микола Романюк, Григорій Пустовіт представникі ЗМІ оглянули приміщення амбулаторії та поспілкувалися з працівниками установи.

Довідково. В амбулаторії працюватиме три лікарі загальної практики - сімейної медицини, педіатр та акушер-гінеколог. Це дасть можливість отримувати первинну медико-санітарну допомогу 10 000 населення Привокзального мікрорайону (8000 дорослих та 2000 дітей).

Друга черга цієї амбулаторії вступить в дію після звільнення приміщення диспетчерською службою Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, яка у вересні поточного року переводиться на Словацького, 28.

Відповідно до прийнятих міською радою рішень мережа комунальних лікувально-профілактичних закладів продовжує розвиватись.

З 1 липня цього року розпочав роботу Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1 (вул. Бенделіані, 7), який об’єднує амбулаторії загальної практики - сімейної медицини, що розташовані на вулицях Бенделіані, Львівській, Стрілецькій, Стефаника, Корольова. Центр обслуговує приблизно 40 тисяч осіб.

В перспективі - утворення до 2015 року амбулаторій загальної практики - сімейної медицини на вул. Наливайка, вул. Гордіюк, вул. Рівненській та вул. Дубнівській.

За участі коштів гранту Світового Банку до 2017 року планується створити та облаштувати, згідно табеля оснащення, ще п’ять амбулаторій.

Всього у місті Луцьку буде облаштовано 20 амбулаторій загальної практики - сімейної медицини.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: "Вердер" зацікавлений в ...

КОМЕНТАРІ