В Івано-Франківській області попереджений - значить озброєний

В Івано-Франківській області попереджений - значить озброєний

21.08.13 08:25 0 947
Якщо запитати у будь-якого автолюбителя, чого він боїться найбільше, то, швидше за все, відповідь буде така: поганих доріг і автомобільних крадіжок. На крадіжки автомобілів та із салонів автомобілів є одними із найпоширеніших видів злочинів.

Злочинці для скоєння крадіжок цінних речей із автомобілів в першу чергу нагодою: вільним доступом до автомобіля (якщо машину залишено відкритою, коли, як правило, власник знаходиться неподалік), розбитим склом автомобіля, проколеним колесом (за рахунок відволікання водія скоюється крадіжка із салону), підбором ключа або зломом дверей автомобіля.

Щоб не допустити угону та пограбувань Вашої автівки просимо дотримуватися таких порад:

- Не залишайте автомобіль без нагляду: злочинці не стануть до нього підходити навіть якщо він під наглядом дитини або літньої людини, зловмисники не бажають бути поміченими.

- Обов’язково обладнайте автомобіль протиугонними пристроями (звуковою сигналізацією; іммобілайзером – пристрій, призначений для розриву деяких електричних ланцюгів в автомобілі, внаслідок чого завести двигун стає неможливим; GSM-сигналізацією, яка допомагає при встановленні місцезнаходження автомобіля).

- Якщо доводиться залишати автомобіль на вулиці або у дворі, вибирайте максимально освітлене місце, ставте його біля стіни будинку чи ближче до іншого автомобіля. Тоді буде важче в нього проникнути.

- Залишаючи автомобіль, навіть на нетривалий час, обов’язково увімкніть сигналізацію.

- Закривайте кришку бензобака – це не тільки попередить крадіжку бензину, а й у випадку угону залишить злочинців без можливості заправити машину.

- Не залишайте в автомобілі цінні речі та документи на видному місці, щоб не провокувати злочинців на його злом або пошкодження.

- Не зберігайте в салоні автомобіля викрутки та інші предмети, які можуть бути використані для запуску двигуна без ключа запалювання.

- Виймайте ключі із замка запалювання, навіть якщо Ви виходите з автомобіля, щоб заїхати у двір чи зайти в офіс на кілька хвилин.

- Якщо ви надовго залишаєте машину на стоянці, піклуйтесь про те, щоб вона не була заправлена пальним.

- Якщо Ви тривалий час не використовуєте автомобіль, то періодично навідуйтесь в гараж, перевіряйте стан замків і наявність транспортного засобу.

- Якщо Ви з’ясували, що за час Вашої відсутності в автомобілі побували злодії, ні до чого не торкайтеся, щоб не стерти відбитки пальців злочинця, забезпечте охорону автомобіля і негайно викличте міліцію.

- Якщо ви їдете далеко, ретельно перевірте технічний стан авто. Запасіться паливом і грошима. Бажано мати додаткову каністру з бензином.

- У дорозі не беріть випадкових пасажирів, якщо вони викликають у Вас підозру своїм зовнішнім виглядом та поведінкою.

- Якщо Ви приїхали до Івано-Франківська – скористайтесь послугами автостоянок, які охороняються.

Не забувайте: запобігти незаконному заволодінню автомобіля легше, ніж розшукати викрадений транспорт!

Державтоінспекція радить: не відкладайте обладнання автомобіля надійним протиугонним пристроєм!

Пам’ятайте! У випадку крадіжки автомобіля негайно телефонуйте в чергову частину Державтоінспекції за телефонами 3-05-73; 78-73-66 або 102.

Збереження Вашого авто перш за все залежить від Вас!

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Луцьк: відключення ...

КОМЕНТАРІ