Львівщина: на Сколівщині змія вкусила жінку

Львівщина: на Сколівщині змія вкусила жінку

21.08.13 08:06 0 920
19 серпня о 13:29 в реанімаційне відділення Сколівської ЦРЛ з діагнозом – укус змії лівої гомілки в стані середнього ступеня важкості доставлено жительку с. В. Синьовидне, 1990 року народження.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує - легше запобігти укусу змії, ніж лікувати його наслідки. Серед змій у нашому регіоні поширені гадюка звичайна, вуж звичайний, мідянка, полоз лісовий та веретільниця ламка. Отруйна з них лише гадюка. Це єдиний небезпечний для людини вид змій, який типовий як для Львівщини, так і для інших областей України.

Йдучи у ліс, необхідно дотримуватися заходів безпеки. Гумові чоботи або черевики на ногах, штани із цупкої тканини, які не облягають щільно ноги, допоможуть людині навіть при нападі змії залишитися неушкодженою. Адже плазун прокусить тільки тканину штанів, а не шкіру. Розсувати зарості рекомендується довгою палкою, щоб не наражати себе на зайву небезпеку. Не треба сунути руки у різні щілини або руїни.

Якщо ви вирішили зупинитися на якомусь місці відпочити, то варто голосно топати по землі, створюючи побільше вібрацій: змії підуть з такого місця. Намети треба закривати щільно, не залишаючи жодної щілини, взуття і одяг забирати у середину. Краї намету слід притиснути до землі камінням, щоб змія не залізла під нього. Не треба спати біля стінок палатки - змія може грітися теплом тіла людини ззовні і при найменшому русі може вкусити. Вранці перевіряйте вміст пакетів, залишених біля намету. Відкривати їх треба обережно і ретельно, адже після вдалого полювання там може відпочивати змія. При переміщеннях вночі і в сутінках, треба бути максимально обережним - більшість плазунів саме у цей період найбільш активні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ