У Львівській області свободівці вимагають від міліції щонайшвидше знайти вандалів, які зруйнували пам'ятник повстанцям у Раві-Руській

У Львівській області свободівці вимагають від міліції щонайшвидше знайти вандалів, які зруйнували пам'ятник повстанцям у Раві-Руській

21.08.13 08:18 0 1148
У ніч із 19 на 20 серпня 2013 року у місті Рава-Руська на Львівщині вандали зруйнували пам'ятник Борцям за волю України. Рава-Руська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" вимагає від правоохоронних органів щонайшвидше знайти та покарати зловмисників. Тим часом націоналісти вже зустрілися із автором монументу, аби якнайшвидше його відновити.

Міліція шукає зловмисників та розглядає дві версії події: умисне руйнування, вчинене антиукраїнськими силами, або пам'ятник зруйнували хулігани. 19 серпня в день Преображення Господнього мешканці Рави-Руської святкували храмове свято, а після цього в місті відбулось традиційне масове гуляння на центральній площі міста, яке, на жаль, не обійшлося без алкоголю. Відтак прибулі на місце події правоохоронці виправдовувалися, що хоча у Раві-Руській відбувалися масові заходи, голова міської ради Ірина Верещук не звернулася до міліції із заявою про належне забезпечення правопорядку. Тож уникнути прикрого випадку не вдалося. З приводу руйнування монументу голова Рава-Руської міської організації ВО "Свобода" Микола Зінько зазначив, що такі дії вандалів є особистою образою для мешканців міста, і свободівці докладуть усіх зусиль, аби відновити монумент, та вимагатимуть від міліції знайти злочинців.

"Таке зневажливе ставлення до національних пам'ятників напередодні Дня Незалежности не може не насторожувати та не викликати гніву. Хто б це не був – злісні українофоби чи несвідомі молодики – вони заслуговують законного покарання та публічного осуду. Міліція ж у цій справі якнайшвидше повинна знайти винних. Зі свого боку Рава-Руська міська "Свобода" докладе максимум зусиль для швидкого відновлення пам'ятника. Ми не чекатимемо на результати офіційного розслідування, натомість беремося за реконструкцію пам'ятника негайно. Вже відбулася зустріч із автором монументу скульптором Василем Грицаком, який погодився відновити монумент", – зазначив Микола Зінько.

Нагадаємо, що пам'ятник Борцям за волю України у Раві-Руській було встановлено та освячено 2008 року за сприяння місцевих свободівців.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівцях проходитиме ...
Наступна новина: «Репортери без ...

КОМЕНТАРІ