У Львові відбувся пам'ятний хід на вшанування жертв Голодомору

У Львові відбувся пам'ятний хід на вшанування жертв Голодомору

21.08.13 08:09 0 1065
20 серпня 2013 року у Львові з ініціативи Х Світового Конгресу Українців відбувся пам'ятний хід на ушанування жертв Голодомору 1932–33 років. Почесними учасниками поминальних заходів також були депутати Львівської міської ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Учасники пам'ятної акції рушили від Національного університету "Львівська політехніка" і пройшли до пам'ятника Тарасові Шевченку, де відбулася екуменічна панахида та покладання до підніжжя пам'ятника оберемка із п'яти обвитих чорною стрічкою колосків пшениці.

Як нагадала депутат Львівської міськради свободівка Ірина Шалаковська, цьогоріч виповнюється 80 років з часу одного з найжахливіших злочинів проти людства – російсько-большевицького геноциду української нації. Недаремно X Світовий Конгрес Українців, що відбувається у Львові, приурочено саме пам'яті жертв Голодомору 1932–33 років.

"Оточені большевицькими військами села, аби ніхто з приречених не зумів утекти, канібалізм та голодна смерть попри велику кількість експропрійованого українського зерна, що гнило на кордоні, – це те, що спіткало недержавну українську націю і, попри політику замовчування у Совєцькому Союзі, міцно закарбувалося в народній пам'яті. У переддень Дня Незалежности відповідні заходи вносять журливу тональність у загальну піднесену атмосферу. Вони спонукають нас не забувати ці трагічні події та є застереженням: не бути байдужими до долі Української держави, адже це – вірна смерть під чоботом окупанта", – зазначила Ірина Шалаковська.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Закарпаття: на Тячівщині ...

КОМЕНТАРІ