Парламент Чеської Республіки проголосував за саморозпуск

Парламент Чеської Республіки проголосував за саморозпуск

21.08.13 08:13 0 869
У вівторок нижня палата парламенту Чеської Республіки проголосувала за саморозпуск. Таке рішення ухвалили 140 із 147 присутніх на засіданні депутатів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Тепер рішення має підписати президент країни Мілош Земан. У відповідності до чинної конституції, нові вибори до парламенту мають відбутись не пізніше ніж за 60 днів від дати підписання рішення президентом. Сам Мілош Земан назвав орієнтовну дату проведення виборів – 25- 26 жовтня.

В історії Чеської Республіки вперше дійшло до саморозпуску парламенту. Це уможливлює нова поправка до конституції Чехії, внесена 4 роки тому.

Cаморозпуск нижньої палати парламенту є продовженням тривалої політичної кризи, яка розгорілась у зв’язку з масштабними корупційними справами у владній коаліції правих і правоцентристських політичних партій.

На думку більшості аналітиків, нові парламентські вибори будуть найкращим виходом із політичної кризи в Чехії. У відповідності до останніх опитувань громадської думки, нові вибори підтримує понад половина населення країни
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ