В Тернополі чи повернуться евакуатори – спитають громадськість

В Тернополі чи повернуться евакуатори – спитають громадськість

21.08.13 08:14 0 1007
Припарковані з порушеннями автомобілі часто стають на заваді безперешкодному проїзду вулицями Тернополя.

Попри те, що у місті є спеціально відведені території для паркування, недобросовісні водії все ж залишають свої авто у недозволених місцях. Тож на сьогоднішній день необхідно шукати засоби впливу на тих, хто паркується з порушенням Правил дорожнього руху. Один з напрямків – повернути на вулиці евакуатори, які забиратимуть неправильно припарковані автівки на штраф-майданчики.

Наразі вирішення цього питання у Тернополі – у стадії розробки. Зокрема, як пояснюють в управлінні транспорту, комунікації та зв’язку міськради, уже готують Положення про порядок переміщення транспортних засобів для забезпечення безперешкодного функціонування транспортної інфраструктури м. Тернополя. Згодом його оприлюднять в ЗМІ для громадського обговорення й отримання зауважень та пропозицій.

«Оскільки даний документ є регуляторним актом, дотримання процедури його прийняття має надзвичайно важливе значення. При напрацюванні Положення використано досвід Львова, в якому вже від початку 2013 року практикується використання евакуаторів для примусового переміщення транспортних засобів, що створюють значні перешкоди дорожньому руху, - зазначає заступник начальника управління транспорту, комунікації та зв’язку міськради Олег Вітрук. – За роз’ясненням Управління Державтоінспекції, примусове доставлення транспортного засобу на спеціальний майданчик чи стоянку передбачено ст. 265 – 2 кодексу про адмінпорушення у випадку, якщо транспортний засіб створює значні перешкоди дорожньому руху і коли неможливо усунути причину затримання транспортного засобу на місці виявлення правопорушення».

Тож в подальшому, враховуючи отримані пропозиції чи зауваження до Положення, його буде подано на розгляд сесії міської ради.

Доцільність створення такого документа транспортники аргументують тим, що він регулюватиме питання безперешкодного функціонування транспортної інфраструктури та запобігання надзвичайним ситуаціям на вулицях міста. Крім того, Положення дасть змогу забезпечити можливість безперешкодного доїзду швидкої медичної допомоги, аварійних служб і т.д., яким часто «завдає незручностей» неналежно припаркований приватний транспорт.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ