Westinghouse створить конкуренцію на українському ринку ядерного палива – Пайєтт

Westinghouse створить конкуренцію на українському ринку ядерного палива – Пайєтт

21.08.13 09:09 0 950
Прихід на український ринок ядерного палива американської компанії Westinghouse дозволить створити конкуренцію. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Це дуже добре для України, оскільки це посилить її позиції. Співпраця з компанією Westinghouse дозволить постачати паливо на реактори російського виробництва, які працюють в Україні. Це буде добре для американської компанії, я зацікавлений у її підтримці, але це також вигідно для «Енергоатому». Оскільки у такому випадку «Енергоатом» зможе домовлятися не з однією компанією, а з двома потенційними постачальниками», – каже посол.

Наразі всі українські реактори працюють на ядерному паливі російської компанії ТВЕЛ. Тендер на будівництво заводу із виробництва ядерного палива також виграла ця компанія.

Що ж до палива компанії Westinghouse, то його випробування ще не завершилися. Як заявила Радіо Свобода голова Держінспекції ядерного регулювання Олена Миколайчук, це може тривати до чотирьох років.

На початку червня 2012 року на другому і третьому енергоблоках Південноукраїнської АЕС виявили деформацію трьох тепловидільних збірок компанії Westinghouse, після чого їхні випробування були зупинені.

Між тим, як заявляла виконавчий директор з ядерної та радіаційної безпеки «Енергоатом» Наталія Шумкова, упродовж 2011 року була відбракована 21 збірка російської компанії ТВЕЛ.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 21 серпня у Тернополі - ...
Наступна новина: 28.08.2013 – відкриття ...

КОМЕНТАРІ