Михайло Вербенський: Іноземний досвід нам допомагає у реформуванні відомства, але не відмовляємося і від власних напрацювань

Михайло Вербенський: Іноземний досвід нам допомагає у реформуванні відомства, але не відмовляємося і від власних напрацювань

21.08.13 11:28 0 1132
Начальник Державного науково-дослідного інституту МВС України Михайло Вербенський учора, 19 серпня, у прямому ефірі Українського радіо розповів українцям про напрацювання у сфері реформування правоохоронного відомства

"Нам цікавий досвід реформування та розвитку європейських країн, оскільки він, на нашу думку, досить ефективно забезпечує правопорядок у державі. Робота наших зарубіжних колег спрямована, насамперед, на соціально-сервісну функцію - захист і надання допомоги населенню, громадянам і кожній людині, зокрема", - зазначив Михайло Вербенський.

За його словами, саме в цьому ключі і готувалися пропозиції МВС, що містяться в Концепції розвитку органів внутрішніх справ України.

Крім іншого, керівник науково-дослідного інституту повідав про досвід польських поліцейських.

"Керівники польської поліції кілька років поспіль міняли підходи до професійної підготовки своїх співробітників, морального згуртування особового складу, а також неодноразово змінювалися підходи до оцінки роботи правоохоронців. Тому результат очевидний. Полякам вдалося досягти серйозних результатів у правоохоронній сфері - довіра громадян цієї країни до місцевої поліції з 30% зросла до 75%", - сказав він.

У зв'язку з цим, за словами Михайла Вербенського, українські міліціонери вже зараз вдосконалюють свою професійну підготовку. У цьому питанні велике навантаження покладено на відомчу систему вищих навчальних закладів.

Згуртовується моральних дух співробітників міліції. Для цього у відомстві розроблено спеціальні програми, і вони, за твердженням доповідача, повинні найближчим часом теж непогано спрацювати.

І, мабуть, найголовнішою складовою реформування міліції, на думку виступаючого, має стати відкрите співробітництво з представниками громадських організацій, і, перш за все, з простими людьми - робота міліціонера має бути їм зрозумілою і професійною, що теж в міністерстві апробується і успішно втілюється в життя.

"Тільки таким чином міліція зможе досягти повного взаєморозуміння з людьми і отримати їхню максимальну підтримку", - підсумував Михайло Вербенський.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ