Пам'ять про загиблого тернополянина Ігоря Киналя в серцях рідних та колег

Пам'ять про загиблого тернополянина Ігоря Киналя в серцях рідних та колег

21.08.13 11:53 0 1400
Покладанням квітів до меморіальної дошки загиблому офіцеру внутрішніх військ Ігорю Киналю вшанували пам'ять земляка та колеги співробітники Тернопільського обласного управління внутрішніх справ. Міліціонери разом із рідними згадували про миротворця, як мужню й відважну людину, яка завжди була прикладом для інших. 19 серпня у нього був би 31-ий день народження…

“Ріс наш Ігор особливим,– пригадує мати Любов Дмитрівна. – Змалку був лідером, за ним завжди тягнулися не тільки однолітки, а й старші діти. Здається, що й подорослішав він не по віку».

Спорт, техніка, іноземні мови, філософія, література… Юнак захоплювався багатьма речами, прагнув якнайбільше пізнати у цьому житті. Відтак завжди був прикладом для старшої на п’ять років сестри Наталі, яка каже, що з такою людиною можна було йти на край світу: надійний, щирий, розсудливий, наполегливий…

Характер юнака найяскравіше проявився під час вибору професії. Ще зі шкільних років Ігор Киналь захоплювався іноземними мовами, тому рідних не здивував його вибір: випускник Тернопільської загальноосвітньої школи №3 вступив на факультет іноземних мов. Та провчився там не довго, бо зрозумів, що справжнє його покликання - служіння народові, рідній країні. Заради омріяної професії військовослужбовця юнак покинув педагогічний вуз і вступив до Харківської академії внутрішніх військ.

Після чотирьох років навчання молодий лейтенант став служити у військовій частині внутрішніх військ в Золочеві Львівської області, водночас закінчуючи магістратуру. І керівництво, і військовослужбовці полюбили талановитого офіцера, бо віддавався своїй роботі сповна.

Рідні ніколи не сумнівалися у правильності рішень, які приймав Ігор, тому спокійно сприйняли і підтримали його бажання продовжити військову службу в миротворчих місіях ООН в Косово. 14 грудня 2007 року разом з іншими добровольцями вирушив у Косово. Освіченому миротворцеві запропонували посаду командира оперативного взводу, але він відмовився і став заступником, виконуючи усю документальну роботу та заодно був перекладачем під час переговорів із загонами місії ООН з інших країн. Радів, що нарешті знайшов практичне застосування своїм знанням.

17 березня 2008-го доля родини Киналів назавжди змінилася. «Мені зателефонував батько, – пригадує сестра Наталя, – і стривожено крикнув: «По телевізору показують Косово, де наш Ігор. З ним щось сталося». Я не могла відвести очей від екрану».

Щойно надійшло повідомлення про заворушення в Митровиці, він пліч-о-пліч став зі своїми товаришами…

- Тривожний сигнал пролунав о другій ночі. Ми вирушили на місце захоплення. Першими спрацювали бійці ударно-штурмової групи – були затримані особи, котрі несанкціоновано захопили приміщення суду. Далі – завдання конвоювати затриманих. Ми стали робити так званий коридор для вивозу. І раптом – натовп озвірів, - згадує Ігорів товариш по службі Валерій Тихий. - У нас полетіло каміння, пляшки з палаючою сумішшю, факели. Пролунав вибух. Ігор впав…».

Пораненого офіцера винесли, але одразу медичної допомоги надати не змогли. Та й Ігор, пригадують очевидці, не просив допомоги, він більше хвилювався за інших поранених, намагався до кінця контролювати ситуацію, підтримував.

Коли ж нарешті тернополянина доправили до госпіталю, було зрозуміло – поранення смертельні. Частина вибухового пристрою розірвалася в його тілі і зарадити уже нічим не можна було.

17 березня 2009 року… До першої річниці пам’яті загиблого миротворця в церкві святого мученика Йосафата в обласному центрі відслужили поминальну панахиду. Тоді ж на фасаді Тернопільській загальноосвітньої школи №3 було встановлено меморіальну дошку загиблому миротворцю.

Смерть вирвала молодого, сповненого сил та прагнень Ігоря Киналя, із життя, та пам'ять про героя у наших серцях – вічна.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Більше 30 тисяч ...
Наступна новина: На Черкащині нагороджено ...

КОМЕНТАРІ