Майже десять кілограмів макової соломки у пасажира таксі вилучили тернопільські міліціонери

Майже десять кілограмів макової соломки у пасажира таксі вилучили тернопільські міліціонери

21.08.13 12:30 0 1134
Співробітники Тернопільського райвідділу міліції спільно з співробітниками ДАІ під час відпрацювання зупинили автомобіль-таксі. Пасажир, 43-річний тернополянин, помітно нервував. Як з’ясувалося, недарма – в салоні автомобіля він перевозив мішок наркотичної сировини – маковиння.

Як повідомив начальник Тернопільського райвідділу внутрішніх справ Руслан Балик, у поле зору правоохоронців зловмисник потрапив якраз у момент, коли на таксі повертався уже з повним мішком нарізаного маковиння. Виявилося, чоловік якраз повертався зі Зборівщини, де «жнивував» цілу ніч. В салоні таксі правоохоронці знайшли мішок з нарізаними стеблами та головками маку. Ваги показали, що назбирав зловмисник немало дурману – десять кілограмів.

Згодом стало відоме місце походження наркотичного зілля. В одному з сіл Зборівщини цілу плантацію маковиння виростила місцева пенсіонерка. Жінка не заперечувала, що мала на меті саме збут дурману, адже такий товар завжди користується попитом, та й грошей вартує чималих.

Окрім викрадених тернополянином десяти кілограмів маковиння, на присадибній ділянці зборівчанки росло ще понад півтори тисячі рослин. Увесь «урожай» міліціонери вилучили. Проводиться експертиза.

За фактом незаконного обігу наркотичних речовин порушено кримінальне провадження. Відповідальність нестимуть і пенсіонерка зі Зборівщини і 43-річний тернополянин. До слова, житель Тернополя не вперше має проблеми із законом, у нього «солідний» в’язничний стаж – був судимий за наркозлочини та крадіжки.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ