Понад 450 працівників міліції Полтавщини щодня забезпечуватиме правопорядок на Сорочинському ярмарку

Понад 450 працівників міліції Полтавщини щодня забезпечуватиме правопорядок на Сорочинському ярмарку

21.08.13 12:49 0 1035
Напередодні відкриття Національного Сорочинського ярмарку, після підсумкового інструктажу, з 16-тої години 19 серпня наряди міліції заступили на охорону громадського порядку. відбулося офіційне відкриття цього масштабного заходу.

Національний характер Ярмарку та його популярність серед українців, а також громадян країн дальнього і ближнього зарубіжжя, зі слів керівництва міліції області, зумовлює необхідність реалізації чіткого плану дій із забезпечення охорони прав та інтересів учасників і гостей масштабного заходу.

Як повідомив Ігор Родич, начальника Управління громадської безпеки УМВС Полтавщини, ярмаркове поле поділено на три умовні зони, за якими цілодобово здійснюється відеоконтроль.

«Щодобово до охорони правопорядку залучатимуться понад 450 працівників міліції Полтавщини, - повідомив Ігор Олександрович, - міліцейські патрулі безперервно працюватимуть у три зміни, по 8 годин кожна. Вночі кількість міліціонерів збільшуватиметься майже вдвічі. В нічний час мобільні групи третьої зміни для своєчасного припинення хуліганства й запобігання кишеньковим крадіжкам додатково підсилюватимуться кінологами зі службовими собаками».

Зважаючи на позитивний досвід минулих років, використання централізованої системи відеоспостереження на Сорочинському полі сприяє оперативному реагуванню на правопорушення та злочини. Так, зокрема, завдяки камерам відеоспостереження, виведеним на центральний пульт чергової частини, черговий має змогу спостерігати за обстановкою на ярмарку і керувати пішими нарядами міліції, що патрулюють зони.

Високий рівень технічного оснащення охоронного процесу, на думку Ігора Олександровича, дозволить правоохоронцям постійно тримати руку «на пульсі» подій. Зрештою, якість охоронних послуг й оперативність реагування на звернення людей – це основний критерій оцінки роботи міліції.

Наприкінці інструктажу Ігор Олександрович нагадав підлеглим про обов’язок дотримуватися службової дисципліни і чітко виконувати вимоги чинного законодавства під час несення служби. Особливо, якщо йдеться про порушення законних прав та інтересів людини. Окремо Ігор Родич наголосив на необхідності виявляти толерантність у спілкуванні з учасниками й відвідувачами Ярмарку.

ВЗГ УМВС України

в Полтавській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ