Україна може втратити мільярд гривень через історію з Roshen

Україна може втратити мільярд гривень через історію з Roshen

21.08.13 13:58 0 1087
Український бюджет може втратити мільярд гривень до кінця року через блокування експорту продукції Roshen до Росії. Про це заявив директор з розвитку компанії Євген Вовчановський. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Це несплачені податки, нарахування на зарплату. Ще треба враховувати, що збитків завдано суміжним підприємствам, зокрема, українським. Йдеться про постачальників пакувальних матеріалів, сировини», – пояснив він.

Попри це, за словами Вовчановського, обсяги виробництва наразі скорочувати не планують. Можливо, йтиметься про зміну географії поставок, однак в які країни зміститься акцент постачання солодощів, Roshen коментувати не готовий.

Росспоживнагляд 29 липня ввiв заборону на постачання до Росії кондитерської продукцiї з українських фабрик корпорацiї Roshen, заявивши про її невiдповiднiсть вимогам якостi. Йшлося про виявлення в продукції бензопiрену – речовини, що має канцерогенні властивості.

Корпорацiя Roshen спростувала цi звинувачення. Позаплановi перевiрки продукцiї корпорацiї Roshen також здiйснили вiдповiднi органи Казахстану, Узбекистану, Таджикистану, Молдови і Білорусі: порушень не виявили.

Після переговорів українських і російських урядовців наприкінці минулого тижня голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що продукція компанії Roshen зможе повернутися на ринок Росії після інспекції заводів і проходження процедури допуску.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ізраїль передбачає ...
Наступна новина: Посол США: видобуток ...

КОМЕНТАРІ