Яким чином самостійно сплатити до бюджету суму податку, нараховану до моменту реєстрації платника ПДВ?

Яким чином самостійно сплатити до бюджету суму податку, нараховану до моменту реєстрації платника ПДВ?

21.08.13 17:48 0 1104
Наше підприємство перевищило обсяг 300 тисяч грн. для реєстрації платника ПДВ, реєстраційна заява подана із запізненням. Яким чином самостійно сплатити до бюджету суму податку, нараховану до моменту реєстрації платника ПДВ?

Будь-яка особа, що підлягає обов’язковій реєстрації чи прийняла рішення про добровільну реєстрацію як платника податку, подає до територіального органу Міндоходів за своїм місцезнаходженням реєстраційну заяву.
У разі обов’язкової реєстрації особи як платника податку реєстраційна заява подається до територіального органу Міндоходів не пізніше 10 числа календарного місяця, що настає за місяцем, в якому вперше досягнуто обсягу оподатковуваних операцій 300000 грн.(п.183.2 ст.183 Податкового кодексу України).
Узагальнюючою податковою консультацією щодо окремих питань, пов’язаних з обов’язковою реєстрацією осіб як платників податку на додану вартість, затвердженою наказом ДПС України від 06.07.2012 №588, визначено, що особа, яка не зареєстрована як платник ПДВ, не має права подавати податкові декларації з податку на додану вартість, але може самостійно сплатити обраховану суму податку на додану вартість. При цьому штрафи за неподання податкових декларацій з податку на додану вартість до такої особи не застосовуються.
Враховуючи те, що особа, яка не зареєстрована як платник ПДВ, не має права подавати податкові декларації з ПДВ до її реєстрації платником, то така особа сплачує до бюджету суму податку, самостійно нараховану до моменту її реєстрації як платника ПДВ, шляхом перерахування її на відповідний розрахунковий рахунок, передбачений для сплати цього податку.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ