За скоєння двох тяжких злочинів кримчанин проведе залишок життя у в'язниці

За скоєння двох тяжких злочинів кримчанин проведе залишок життя у в'язниці

21.08.13 22:46 0 1069
Довічне тюремне ув'язнення - таким став вирок суду жителю Бахчисарайського району автономії, обвинуваченому у вбивстві літньої жінки і заподіянні тяжких тілесних ушкоджень своєму приятелеві. Місяць підозрюваний переховувався від міліціонерів. Але завдяки професіоналізму місцевих правоохоронців був затриманий і постав перед судом.

На початку січня ц.р. до міліції надійшло повідомлення про те, що у лікарню з тяжкими травмами був доставлений житель одного із сіл району. У 60-річного чоловіка були діагностовано переломи ребер і щелепи, струс головного мозку, численні гематоми і синці. Потерпілий розповів, що напередодні він розпивав спиртне з приятелями. У ході застілля у нього виник конфлікт з одним із присутніх, який накинувся на заявника і почав бити.

Через кілька днів село сколихнула ще одна подія. Під час гасіння пожежі у домоволодінні літньої селянки було виявлене тіло власниці. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, 81-річну жінку задушили.

У скоєнні обох злочинів небезпідставно запідозрили 29-річного молодика. Проте правоохоронцям у селі його виявити не вдалося, де він знаходиться не знали і його друзі.

Як розповіла прес-офіцер Бахчисарайського РВВС Олена Даниленко, чоловік раніше був неодноразово судимий за викрадення чужого майна, угон і порушення правил адміністративного нагляду.

- Зловмисник зловживав спиртним, не працював. Крім того, він підозрювався у скоєнні низки крадіжок з домоволодінь жителів району. Найчастіше об'єктом його зазіхань ставали продукти харчування і металеві вироби, - зазначила прес-офіцер.

Співробітники міліції перевіряли всі можливі місця перебування утікача, але його і слід простиг. Лише через місяць надійшла оперативна інформація про те, де може перебувати розшукуваний. Правоохоронці негайно виїхали за адресою.

Місцем для укриття зловмисник вибрав занедбаний будинок колишнього магазину в одному із сусідніх сіл. Разом з міліціонерами туди виїхав і власник приміщення. Відкривши двері ключем, правоохоронці увійшли всередину. Підозрюваний ховався за барною стійкою, яка залишилася з колишніх часів. Опору він не чинив, одразу зізнався у скоєнні вбивства пенсіонерки і побитті свого приятеля.

На допиті на запитання слідчого «Навіщо ви це зробили?», чоловік пояснив, що оскільки свого будинку не мав, деякий час проживав у знайомого. Але після бійки тимчасового житла і їжі позбувся. Аби розжитися продуктами, проник у домоволодіння запасливої односельчанки.

На жаль, присутність чужої людини зачув дворовий пес, який став голосно гавкати. Злякавшись бути пійманим на місці злочину, чоловік вибіг з кухні і зіткнувся з господинею. Жінка одразу впізнала непроханого гостя і хотіла покликати на допомогу, але зловмисник підскочив до пенсіонерки і схопив її за горло. Коли селянка перестала чинити опір, підозрюваний затягнув тіло жертви на кухню, відкрив духовку і конфорки й пустив газ. Потім закидав труп ганчірками і підпалив.

Поки полум'я не охопило всю кухню і не привернуло увагу сусідів, зловмисник перебував у будинку з метою пошуку цінностей. Він навіть розпоров подушки на ліжку загиблої, сподіваючись знайти там заховані гроші або золоті вироби. Однак нічого вартого уваги йому виявити не вдалося. Забравши продукти харчування, чоловік зник з місця злочину. Кілька днів він скитався по району, поки не знайшов занедбаний магазин. Проникав туди за допомогою мотузки через дах, у якому зробив отвір.

За інформацією начальника Бахчисарайського районного відділу міліції Дмитра Вербицького, слідством було зібрано достатньо доказів причетності затриманого до скоєння злочинів. Стосовно селянина було відкрито кримінальне провадження відразу за кількома статтями: ч. 1. ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів), ч. 2 ст. 194 (умисне знищення чужого майна, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 3 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно з проникненням у житло) Кримінального кодексу України.

- Після проведення ряду судово-медичних експертиз підозрюваний був визнаний осудним і підсудним, - зазначила підполковник міліції Дмитро Вербицький.

Суд засудив обвинуваченого до довічного тюремного ув'язнення. Залишок життя кримчанину доведеться провести у місцях позбавлення волі.

СЗГ ГУМВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Представники молодіжних ...
Наступна новина: ЄС і США можуть припинити ...

КОМЕНТАРІ