Чернівці: Знеструмлено високовольтну ЛЕП на Калинівському ринку

Чернівці: Знеструмлено високовольтну ЛЕП на Калинівському ринку

22.08.13 09:02 0 1020
Високовольтну лінію електропередачі, що проходить через Калинівський ринок було знеструмлено 21 серпня. Понад 10 років підприємці Калинки щодня ризикували власним життям та жалілись на шкідливий вплив висковольтної лінії, що загрозливо нависала над їх торговими об’єктами.

Ще на початку 2000-х років підприємці почали вимагати від адміністрації ринку перенесення високовольтної лінії. По проекту вона мала проходити через городи мешканців мікрорайону Гарячий Урбан. Однак ані тодішній мер міста Микола Федорук, ані кервіник ринку Іван Ринжук не змогли домовитись з людьми, тож справа загрузла у судовій тяганині.

З приходом до керма «Калинівського ринку» Руслана Сербінчука, питання перенесення ЛЕП зрушилось з місця – вдалось знайти спільну мову з мешканцями Гарячого Урбану. Ще минулоріч в обхід Калинівського ринку було збудовано нову лінію. ж ЛЕП перепідключили, а лінію, що проходить через ринок, було знеструмлено працівниками «Обленерго».

«У ході робіт нам вдалось зменшити кошторисну вартість будівницта та перепідключення ЛЕП з 2 мільйонів до 1,2 мільйонів гривень, а фактично було витрачено 1,1 мільйон. Тобто нам вдалось значно зекономити кошти підприємства, – розповідає генеральний директор КП МТК «Калинівський ринок» Руслан Сербінчук. На лінія знеструмлена, і підприємці можуть більше не хвилюватися за своє життя та здоров’я. А в наступному році ми демонтуємо опори ЛЕП, що стоять на ринку».

Адміністрація ринку укотре продемонструвала, що обіцянки, які були дані минулого року, зі справою не розходяться. Це вже було продемонстровано і під час перенесення ЛЕП, ремонту м’ясо-молочного павільйону, відкриття 5-ти безкоштовних громадських вбиралень, 5-ти автоматичних терміналів, ремонту доріг, та інших робіт, що проводяться з метою розвитку «Калинівського ринку» для створення комфортних умов підприємцям та відвідувачам.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ