В Луцьку микола Романюк подякував керівникам навчальних закладів за належну підготовку до нового навчального року

В Луцьку микола Романюк подякував керівникам навчальних закладів за належну підготовку до нового навчального року

22.08.13 09:07 0 1031
На засіданні виконавчого комітету міської ради начальник управління освіти Олег Гребенюк доповідав про підготовку міських закладів освіти до нового 2013-2014 навчального року.

Він у своєму виступі акцентував та тому, що колективами навчальних закладів проведена значна робота із забезпечення належного збереження матеріальної бази протягом навчального року, організації та проведення ремонтних робіт в період підготовки до нового навчального року, зокрема ремонту приміщень і створення відповідних санітарно-гігієнічних та безпечних умов праці та навчання.

За залучені кошти завершені ремонти в приміщеннях харчоблоків та їдалень, хоча при школах у літній період працювали оздоровчі табори: капітальний ремонт харчоблоку в НВК № 9,10, гімназії № 21 імені Михайла Кравчука та обіднього залу їдальні в НВК «Гімназія №14»; капітальний ремонт стелі та заміна світильників в їдальні ЗОШ № 12; заміна і придбання обладнання та кухонних меблів в харчоблоці НВК № 9; ремонт підлоги в ЗОШ №16; капітальний ремонт складських приміщень в їдальні гімназії № 18; ремонт вентиляційної системи в їдальні ЗОШ № 23

Значна робота проведена дирекціями шкіл щодо ремонту медичних та стоматологічних кабінетів. У всіх навчальних закладах проведено косметичні ремонти зазначених приміщень.

Добре підготовлені до нового навчального року переважна більшість спортивних залів. У більшості з них здійснювалась побілка, фарбування панелей, стін, підлоги, нанесення розміток, а в СШ № 1 проведено його капітальний ремонт. Крім цього проведені капітальні ремонти роздягалень в НВК № 9, ЗОШ № 20 та балкону в спортивному залі гімназії № 21 імені Михайла Кравчука.

Підготовлені до роботи басейни НВК № 26, гімназії № 21 імені Михайла Кравчука, ДНЗ № 11, 13.

Поряд з підготовкою внутрішніх приміщень до нового навчального року була проведена значна робота з благоустрою території шкіл, ремонту огорожі, асфальтового покриття, яка виконана за рахунок залучених коштів.

Приведено у належний стан територію усіх навчальних закладів (упорядковано квітники, скошено газони, виконано санітарну стрижку кущів).

Проведено та в даний час проводяться ремонтні роботи у закладах освіти за рахунок коштів міського бюджету розвитку, а саме: капітальний ремонт каналізації ДНЗ №7, 25; придбання та встановлення витяжки в ДНЗ № 8; капітальний ремонт покрівлі ДНЗ № 21; капітальний ремонт покрівлі ДНЗ № 14; співфінансування на реалізацію програми енергозбереження в закладах освіти.

На цей час виготовляється проектна документація на реалізацію програми енергозберігаючих заходів в ДНЗ №11; виготовлення проектно-кошторисної документації на виконання ремонтно-відновлювальних робіт в НВК №9; реконструкція огороджуючи конструкцій в ЗОШ №20; виготовлення проектно-кошторисної документації на покрівлю табір «Ровесник» та проведення його капітального ремонту; реконструкція зовнішніх огороджуючи конструктивів ЗОШ №23; реконструкція мереж тепло – водопостачання в НРЦ;

Крім цього виділені кошти та планується провести: капітальний ремонт покрівлі ДНЗ №38; капітальний ремонт системи водопостачання ДНЗ №10; капітальний ремонт гарячого водопостачання ДНЗ № 31; капітальний ремонт системи опалення ДНЗ № 37; капремонт приміщення ДНЗ № 9 для відкриття груп з інклюзивним навчанням, ДНЗ № 38; капітальний ремонт фасаду ЗОШ № 2.

Завершується робота з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період.

Усі загальноосвітні заклади провели перевірку опору ізоляції проводів та заземлення, заміри засобів індивідуального захисту та електроінструментів.

Значна робота проведена із забезпечення вимог щодо дотримання правил пожежної безпеки.

Міський голова Микола Романюк подякував директорам навчальних закладів та їх заступникам, завідувачам дошкільних навчальних закладів, батькам за проведену велику роботу з підготовки шкіл та дитячих садків до нового навчального року. «Є певні проблеми з підготовки до опалювального сезону, які потрібно усунути до його початку», – сказав він.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук зауважив, що показником роботи є те, що не було жодної скарги від батьків на роботу дитячих садків влітку, адже значна частина їх в цю пору не працювали. Не було нарікань і на оздоровлення дітей. Він відзначив хорошу роботу табору «Ровесник», у якому цього року працювала третя зміна. Члени виконавчого комітету звіт начальника управління освіти Олега Гребенюка вирішили взяти до відома.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирська область: ...
Наступна новина: Блохін: "На "Актобе" не ...

КОМЕНТАРІ