У Волинській області засуджено міліціонера-фальсифікатора

У Волинській області засуджено міліціонера-фальсифікатора

22.08.13 09:48 0 920
Суд обрав міру покарання оперуповноваженому карного розшуку лінійного пункту міліції на одній із станцій Волинського лінійного відділу УМВС України на Львівській залізниці.

Правоохоронця визнано винним у службовому підробленні, зловживанні службовим становищем та незаконному поводженні зі зброєю.

Так, знайшовши на території житлового масиву кастет, оперуповноважений переконав одного із ув'язнених у Луцькому СІЗО зізнатися у незаконному носінні холодної зброї.

Згодом правоохоронець склав завідомо неправдивий документ – протокол допиту свідка. На підставі здобутих під час допиту відомостей було проведено огляд місця події, де і виявлено кастет, захований напередодні самим оперуповноваженим.

Окрім цього, встановлено й інші випадки, коли задля створення статистичного благополуччя та підвищення свого авторитету по службі працівник міліції складав протоколи із підробленими підписами понятих, яких насправді не залучав до слідчої дії, та приховував від обліку виявлені злочини.

У ході досудового розслідування правоохоронець повністю визнав свою вину у скоєних злочинах.

Працівнику міліції призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі зі встановленням однорічного випробувального терміну. Окрім того, його позбавлено спеціального звання "лейтенант міліції" та права 3 роки обіймати посади в правоохоронних органах.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ