У Волинській області прокуратура Ратнівського району дієво запроваджує інститут дистанційного судового провадження

У Волинській області прокуратура Ратнівського району дієво запроваджує інститут дистанційного судового провадження

22.08.13 09:39 0 927
Статтею 336 Кримінального процесуального Кодексу України передбачено можливість здійснення судового провадження у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, яке знаходиться поза межами приміщення суду.

Здійснюється це винятково за рішенням суду і лише за згодою обвинуваченого, який перебуває поза межами приміщення суду.

Прокурором прокуратури Ратнівського району при підтриманні державного обвинувачення у судовому провадженні за ознаками шахрайства було заявлено клопотання про здійснення дистанційного судового провадження.

Обвинувачений у заволодінні шляхом обману грошима місцевого підприємця в сумі 5 тис. грн. на той час відбував покарання за вчинення іншого кримінального правопорушення й перебував у Вінницькій установі відбування покарань №1.

Клопотання прокурора судом було задоволене, обвинувачений погодився на здійснення дистанційного судового провадження.

Судове провадження в режимі відеоконференції відбувалося під час підготовчого судового засідання, судового розгляду та постановлення вироку.

І хоч обвинувачений перебував поза приміщенням суду, усі його процесуальні права, зокрема і право на захист, прокурором та судом були забезпечені.

Завдяки застосуванню дистанційного судового провадження вдалося заощадити бюджетні кошти на етапування обвинуваченого до Ратнівського районного суду та скоротити терміни розгляду судової справи.

За результатами розгляду кримінального провадження обвинуваченого засуджено до реальної міри покарання у виді 1 року 6 місяців позбавлення волі.

Прокуратура Ратнівського району з вироком погодилася.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ