Герой нашого часу: мати трьох дітей Орися Сай ризикнула власним життям заради порятунку підлітка, який тонув

Герой нашого часу: мати трьох дітей Орися Сай ризикнула власним життям заради порятунку підлітка, який тонув

22.08.13 08:25 0 1025
Вона не побоялася ризикнути власним життям заради життя підлітка, який тонув. На Волині мати трьох дітей Орися Сай без вагань кинулася у воду й витягнула 14-літнього хлопця. Той, плаваючи, не розрахував свої сили. Як це було – останній сюжет з циклу «Герої нашого часу».

Це озеро – в Нововолинську єдине, де городяни можуть скупатися. Саме тут Орися Сай спекотного дня відпочивала зі своїми трьома дітьми. Пригадує, у якийсь момент почула крик про допомогу, а над водою побачила лише руки.

Орися Сай, рятівниця:

- Не відразу зрозуміла, що то дійсно біда. Думала, що діти граються. Бо ж вони там можуть один одного топити.

Глибина в центрі водойми – майже 5 метрів. Саме там і опинився чотирнадцятирічний Ельдар. Молода жінка зорієнтувалася миттєво – схопила надувну подушку, за лічені секунди здолала кілька десятків метрів і витягла хлопця з води.

Орися Сай, рятівниця:

- Я тільки переживала про те, щоби встигнути. Єдине, що я думала – чим скоріше, чим скоріше. А рухи – автоматично все.

Рятівниці впевнена: якби не вчасна підтримка двох приятелів Ельдара, кінець пригоди міг бути зовсім іншим. Хлопці разом пірнули в озеро з містка й попливли наввипередки. Коли Єльдарові забракло сил і він почав тонути, товариші певний час тримали його на воді.

Олександр Супчан, товариш Ельдара:

- Ми взяли його під руки отако. Я з одної сторони, Адам – з іншої. Однією рукою ми гребли, іншою держали.

Щойно хлопця витягли з води, він чимдуж чкурнув додому. На берег озера й досі – ні ногою. Коли Ельдар тонув, на пляжі було чимало людей. Та лише Орися Сай кинулася допомагати. Про все це рятувальники дізналися від місцевого рибалки.

Руслан Безека, начальник пожежної частини №5 м. Нововолинська:

- Він взяв попередньо усі дані персональні у цієї жіночки. І приніс до нас у частину. Щоби ми відзначили її, якось зреагували на цю подію.

Особливо пишаються вчинком пані Орисі її діти – Адам, Іван та Настя. Найменша, 5-тирічна Настуня, вже вкотре переповідає історію.

- Моя мама – героїня.

Вчинок Орисі Сай уже відзначили нововолинські рятувальники – грамотою, квітами та подарунком. У вересні жінка поїде до Києва – як номінант Всеукраїнській акції «Герой-рятівник року».

Автор: Олександра Фетисова.

Оператор: Юрій Фетисов.

Перший Національний
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницькі правоохоронці ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ