В Івано-Франківській області з 1 вересня запроваджується механізм податкового контролю за трансфертним ціноутворенням

В Івано-Франківській області з 1 вересня запроваджується механізм податкового контролю за трансфертним ціноутворенням

22.08.13 08:31 0 853
Президент підписав Закон № 408-VІІ про внесення змін до Податкового кодексу України, яким запроваджується механізм податкового контролю за трансфертним ціноутворенням. Норми Закону наберуть чинності з 01.09.2013 року.

Трансферне ціноутворення – система визначення звичайної ціни товарів та/або результатів робіт (послуг) в операціях, визнаних відповідно до статті 39 Податкового кодексу контрольованими. Контрольованими визнаються господарські операції з придбання (продажу) товарів (робіт, послуг), здійснюваних платниками податків з пов'язаними особами – резидентами, які:

1) задекларували від'ємне значення об'єкта оподаткування з податку на прибуток за попередній податковий (звітний) рік;

2) застосовують спеціальні режими оподаткування станом на початок податкового (звітного) року;

3) сплачують податок на прибуток підприємств та/або податок на додану вартість за іншою ставкою ніж базова (основна) на початок податкового (звітного) року;

4) не були платниками податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість станом на початок податкового (звітного) року.

Контрольованими також визнаються господарські операції з придбання (продажу) товарів (робіт, послуг), що здійснюються платниками податків з пов'язаними особами – нерезидентами.

Операції визнаватимуться контрольованими за умови, що загальна сума здійснених операцій платника податків з кожним контрагентом дорівнює або перевищує 50 мільйонів гривень за рік.

Перевірки трансфертного ціноутворення проводитимуть територіальні підрозділи Міндоходів України, але очолювати перевірки будуть представники центрального апарату.

Закон передбачає перехідний період на застосування штрафних санкцій – до 01.01.2014 року за порушення норм стягуватиметься 1 грн., крім неподання:

звіту про контрольовані операції- штраф у розмірі 5 відсотків загальної суми контрольованих операцій;

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дерев’яні храми ...
Наступна новина: Водій автобуса допоміг ...

КОМЕНТАРІ