З нагоди 22-ї річниці незалежності України на Львівщині відбудуться урочисті заходи та яскраві мистецькі акції

З нагоди 22-ї річниці незалежності України на Львівщині відбудуться урочисті заходи та яскраві мистецькі акції

22.08.13 08:37 0 842
З нагоди відзначення 22-ї річниці незалежності України на території області передбачено проведення ряду урочистих та мистецьких заходів. Про це поінформували у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації.

Зокрема, 22 серпня в Історико-краєзнавчому музеї м. Винники відбудеться відкриття виставки народного художника України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Мирона Кипріяна “Живопис і сценографія”. Свої мистецькі роботи художник залишить в дарунок музеєві.

23 серпня 2013 року о 17.30 год. у приміщенні Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С.Крушельницької відбудеться урочиста академія та святковий концерт за участі провідних мистецьких колективів та виконавців.

У народних домах області 23-24 серпня відбудуться виставки народних майстрів, огляд-конкурс читців “Україно моя, Україно, я для тебе на світі живу”, цикли просвітницьких бесід “Тернистий шлях твій, Україно”, “Батьківщина починається з любові”, урочисті академії “Моя Україно, ти в серці єдина”, тематичні вечори “Дорога до щастя, до волі”. Районні мистецькі колективи підготували святкові програми, які репрезентуватимуть до Дня незалежності.

24 серпня 2013 року у с. Вовчухи Городоцького району відбудеться урочисте відкриття пам’ятника Тарасові Шевченку. Захід відбудеться також у рамках підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Впродовж 24-25 серпня проводить мистецький ярмарок Історико-краєзнавчий музей м. Винники. Всім гостям запропонують майстер-класи з ковальства, гончарства, кераміки, лозоплетіння та вишивки. Свою вправність і силу можна випробувати під час стрільби з лука та арбалета.

У Львівському музеї історії релігії 24-25 серпня відбудуться концерти до Дня незалежності за творами українських композиторів.

Виставка “Точка опори” (живопис, акварелі та графіка творчої групи “Амальгами”, м. Київ) проводиться у Червоноградській філії Львівського музею історії релігії.

Також впродовж серпня святкові заходи запропонують бібліотеки області.

Львівська обласна бібліотека для дітей 22 серпня репрезентує Святкову ходу учасників літньої програми читання “Парад вишиванок”, а також літературне лото “Письменники України”, вікторину “Що знаєш ти про Україну?”, брейн-ринг “Я люблю Україну”, творча майстерня: виготовляємо святкову листівку.

Книжкова виставка “Незалежна, велична, свята і земна Україна” відбудеться у Львівській обласній універсальній науковій бібліотеці.

Львівська обласна бібліотека для юнацтва запропонує своїм відвідувачам День інформації “Україна, яку будуємо ми” та урок історичної правди “Допоки світить праведна зоря, шануймо Україну”.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Компанія колишнього ...
Наступна новина: У Рівненській області івану ...

КОМЕНТАРІ