Податок з транспортних засобів сплачується лише раз при їх першій реєстрації в Україні

Податок з транспортних засобів сплачується лише раз при їх першій реєстрації в Україні

22.08.13 10:15 0 919
З введенням в дію Податкового кодексу України з 01.01.2011 р. на зміну податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин прийшов збір за першу реєстрацію транспортних засобів, порядок нарахування і сплати якого визначено в розділі VII ПКУ.

Платниками збору за першу реєстрацію транспортних засобів є юридичні та фізичні особи, які здійснюють першу реєстрацію в Україні колісних транспортних засобів, суден, літаків та вертольотів. Відповідно до статті 14 ПКУ перша реєстрація транспортного засобу - реєстрація транспортного засобу, яка здійснюється уповноваженими державними органами України щодо цього транспортного засобу в Україні вперше. Першій реєстрації підлягають також і не нові автомобілі, тобто ті, які вже використовувалися, проте на території України до цього не були зареєстровані.

Базою оподаткування визначено об’єм циліндра двигуна в куб. сантиметрах. Ставки збору, в залежності від об’єму двигуна транспортного засобу, наведені у статті 234 ПКУ.

Розрахований збір сплачується фізичними та юридичними особами перед проведенням першої реєстрації в Україні транспортних засобів. Сплачувати збір слід за місцем реєстрації транспортних засобів.

Юридичні особи в десятиденний термін після першої реєстрації в Україні транспортних засобів повинні подати до відповідного територіального органу Міндоходів за своїм місцезнаходженням та за місцем реєстрації транспортного засобу розрахунок суми збору за такі транспортні засоби за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2012 р. №1405. До розрахунку обов’язково додаються копії реєстраційних документів, завірені відповідним органом, який проводив таку реєстрацію.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ