Опозиція Сирії заявляє вже про 1300 загиблих від хімічної атаки

Опозиція Сирії заявляє вже про 1300 загиблих від хімічної атаки

22.08.13 09:09 0 789
Опозиція Сирії заявила, що від хімічної атаки урядових військ загинуло 1300 осіб у передмісті Дамаска. Таку інформацію оприлюднила Сирійська національна коаліція. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Цього разу атаки були для знищення, а не залякування», – сказав представник коаліції Джордж Сабра.

Раніше сирійська опозиція заявляла про загибель понад 650 людей, зокрема, дітей внаслідок застосування силами президента Башара Асада хімічної зброї.

Голова Арабської ліги Набіль Аль-Арабі закликав інспекторів ООН, які прибули до Сирії в неділю, поїхати в передмістя Дамаска Гуту, «побачити реальну ситуацію і розслідувати обставини злочину».

Водночас сирійська влада заперечує повідомлення про застосування хімічної зброї. Як заявляє державне телебачення Сирії, звинувачення опозиції мають на меті відволікти інспекторів ООН від їхньої місії. Ця місія може протривати щонайменше два тижні. Державна агенція SANA розкритикувала іноземні ЗМІ, які повідомили про хімічну атаку, наголосивши, що такі повідомлення є підтримкою тероризму і кровопролиття в Сирії.

Сирійська влада й опозиція неодноразово звинувачували одна одну у використанні хімічної зброї під час громадянської війни, що триває в країні вже близько 30 місяців.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У власності шкіл Львівщини ...

КОМЕНТАРІ