Вінницькі правоохоронці вшановують пам'ять загиблих колег

Вінницькі правоохоронці вшановують пам'ять загиблих колег

22.08.13 08:25 0 820
22 серпня – День пам’яті працівників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов’язків. Традиційно в цей день працівники міліції вшановують пам'ять своїх побратимів, міліціонерів, які загинули виконуючи свій обов’язок.

Серед правоохоронців, які за покликом серця пішли свідомо служити в міліцію та до останнього подиху залишалися відданими народу та присязі, є і працівники Козятинської міліції.

1957 рік лейтенант міліції Григорій Онисимович Кучерявий разом з дільничним інспектором зняли з поста охоронця Махаринецького цукрового заводу, запідозривши його у вчиненні крадіжки.

- Дві підводи з цукром – Ваша робота? – охоронник, що стояв навпроти, не чекав такого питання - Ну, то як! Будете говорити?! – наполягав лейтенант, при цьому на мить відвернув голову від затриманого.

Цієї хвилини було досить, щоб охоронець стрибком схопив зі столу рушницю. Прогримів постріл. Лейтенант Кучерявий упав. Смерть настала раптово. Офіцер помер, не приходячи до свідомості.

20 січня 1957 року в день народження правоохоронця проводжали в останню путь.

Вбивця отримав по заслугам, але вже ніхто не поверне сім’ї чоловіка, батька, чесну і порядну людину.

1 травня 2009 року компанія рибалок з міста Козятин сиділа біля ставка села Поличенці Козятинського району. До них підійшов незнайомець, який був на підпитку. Після цього він почав чіплятися до рибалок. Майор міліції у відставці, пенсіонер МВС Давидюк Віталій намагався заспокоїти дебошира. Натомість п’яний незнайомець, не знайшовши аргументів для своїх переконань, пустив у хід ніж. Миттєвий удар у живіт, спричинив пошкодження печінки та крововилив у черевну порожнину.

Врятувати лікарям майора у відставці Віталія Давидюка не вдалося, він помер у приймальному відділенні лікарні.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Герой нашого часу: мати ...

КОМЕНТАРІ