Водій автобуса допоміг херсонським міліціонерам знайти 12-річну дівчинку

Водій автобуса допоміг херсонським міліціонерам знайти 12-річну дівчинку

22.08.13 08:35 0 749
Завдяки правильно організованій пошуковій операції та небайдужості пасажироперевізників правоохоронці упродовж двох годин знайшли загублену дівчинку та повернули її матері.

Вранці мати з донькою та 3-річним сином доїхали на маршрутці до центру невеликого міста Цюрупинськ. На зупинці жінка наказала доньці зачекати кілька хвилин, поки вона відведе малюка до садочка. Того дня мати хотіла відвезти доньку до родичів у село. Дівчинка знала, що вони мають їхати на автобусі сполученням «Херсон – Нова Маячка».

Повернувшись за кілька хвилин, жінка не побачила доньки. Мати звернулась до Цюрупинського райвідділу міліції. У пошуках неповнолітньої були задіяні усі служби. Особливе занепокоєння у правоохоронців викликало те, що мобільний телефон дівчинки був поза зоною зв’язку.

Міліціонери негайно звернулися до усіх пасажироперевізників, маршрути яких проходять через центр міста. Завдяки цьому визначилися з приблизною кількістю автобусів, на яких могла поїхати дівчинка. Міліціонери телефонували водіям усіх рейсових автобусів, повідомляли про зникнення неповнолітньої, просили вголос зачитати для пасажирів орієнтування.

Маленьку мандрівницю знайшли в Херсоні. Налякана та сором’язлива дівчинка розповіла міліціонерам про свою подорож.

Неповнолітня вирішила проявити самостійність і доїхати до родичів без матері. Побачивши автобус з потрібною табличкою, вона сіла у нього і була впевнена, що їде в село. Та автобус прямував до Херсона. Коли водій зачитав вголос орієнтування, неповнолітня зрозуміла, що її розшукують. Вона посоромилася про це повідомити і доїхала до самого обласного центру. На кінцевій зупинці водій вирішив особисто перевірити усіх пасажирів. Коли він звернувся до дівчинки, вона зізналася, що загубилась.

Завдяки швидким діям міліціонерів, допомозі та небайдужості водіїв пасажирських автобусів вдалося у максимально короткий час знайти дівчинку та повернути матері. З жінкою міліціонери провели профілактичну бесіду та склали адміністративний протокол за ч.1 ст.184 КУпАП «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей».

СЗГ УМВС України

в Херсонській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Луцьку у новому ...

КОМЕНТАРІ