За допомогою соцмереж правоохоронці розшукали 15 відсотків безвісно зниклих дітей

За допомогою соцмереж правоохоронці розшукали 15 відсотків безвісно зниклих дітей

22.08.13 13:00 0 928
За цей рік до міліції надійшло понад 3720 заяв та повідомлень пов'язаних із безвісним зникненням дітей, 471 дитину було оголошено в розшук. Станом на середину серпня за «гарячими слідами» було розшукано майже 3200 дітей.

За словами начальника Управління кримінальної міліції у справах дітей МВС України Олексія Лазаренко, з працівниками підпорядкованому йому підрозділу та Главку Києва проведено навчальний семінар щодо розшуку дітей за допомогою соцмереж. Ці навчання проводили працівники Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС на початку цього року.

Зазначимо, що подібні методи роботи щодо встановлення місцезнаходження безвісно зниклих дітей успішно використовуються поліцією Канади, Естонії, Німеччини та інших країн.

Зареєструвавшись у соціальних мережах, наприклад, «Oдноклассники», «Вконтакте» та інші, діти спілкуються, розширюють коло своїх знайомств і необов'язково з однолітками.

Як свідчить практика, підлітки, залишаючи своє місце проживання, у більшості повідомляють через соціальні мережі один одному про свої наміри, обмінюються інформацією, що в подальшому може сприяти встановленню їх місцезнаходження.

Крім того, за їх статусами, що міститься на сторінках соцмереж, можна визначити психоемоційний стан дитини, напрямок її руху, бажання відвідати культурно-розважальні заходи, зустрітися з друзями або знайомими.

- За допомогою такої методики вже розшукано майже 15 відсотків дітей, які перебували в розшуку, - зазначив правоохоронець. - Крім того, в соціальних мережах громадські організації розміщують повідомлення про факти безвісного зникнення дітей, які перевіряються працівниками кримінальної міліції.

Варто підкреслити, що в соціальній мережі «Facebook» створена сторінка Управління, на якій розміщується уся позитивна інформація про діяльність служби та інноваційні методи профілактики правопорушень серед дітей: профілактичні відеоролики, соціальна реклама тощо.

Нагадаємо, що 15-річну жительку Херсонщини міліція повернула додому завдяки інформації, отриманій з соціальних мереж.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ