Херсонські оперативники затримали групу чоловік, які скоювали розбійні напади на валютників

Херсонські оперативники затримали групу чоловік, які скоювали розбійні напади на валютників

22.08.13 13:49 0 994
Упродовж місяця працівники Управління карного розшуку УМВС Херсонщини працювали над встановленням осіб небезпечних зловмисників, які за допомогою зброї відбирали гроші у валютників.

В Херсонській області злодії скоїли три розбої, які відрізнялися особливою жорстокістю. На валютників нападали у під’їздах, коли жертви поверталися додому. У них стріляли з травматичної зброї та забирали значні суми грошей - 20 тисяч доларів, 34 тисячі гривень.

Встановити особи невідомих було вкрай складно, адже не було свідків злочинів. Усі працівники управління карного розшуку провели величезний об’єм роботи. Вони опитували жителів під’їздів, вивчали оточення потерпілих, перевіряли раніше судимих за розбої, задіяли усі можливі оперативно-розшукові заходи. Завдяки ретельній роботі міліціонери дізналися, що учасники групи переховуються у Житомирській області і готуються скоїти аналогічний злочин.

– Найдосвідченіші оперативники та працівники спецпідрозділу «Беркут» виїхали на Житомирщину. Кілька днів вони проводили розвідувальні дії та затримали озброєних злочинців. Ми попередили черговий розбійний напад та, можливо, врятували людині життя, – зазначає начальник УМВС Херсонщини генерал-майор міліції Валерій Літвін.

Одночасно із затриманням проводилися обшуки за місцем мешкання зловмисників у різних містах України.

Правоохоронці вилучили підроблені паспорти, зброю, кілька мобільних телефонів, сім-карти різних операторів мобільного зв’язку. Про затриманих відомо, що їм від 35 до 40 років, мають по кілька судимостей, аналогічні злочини скоювали у різних областях України. До кожного розбійного нападу ретельно готувались. По кілька днів стежили за жертвами, щоб вивчити їх розклад. Безпосередньо під час скоєння розбою один зі злочинців стежив за місцевістю, а двоє інших нападали і відбирали кошти. Гроші витрачали на власні потреби.

Згідно санкції ч.4 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України

в Херсонській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Родина з Червонограда ...
Наступна новина: Розпочався третій табірний ...

КОМЕНТАРІ