Ступінь небезпеки на «Фукусімі-1» підвищили

Ступінь небезпеки на «Фукусімі-1» підвищили

22.08.13 18:09 0 942
Викид радіоактивної води на «Фукусумі-1» серйозніший, ніж думали раніше, заявляє Японська атомна агенція. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

вранці витоку присвоїли третій рівень небезпеки за міжнародною шкалою, назвавши його «серйозним інцидентом», (порівняно з попереднім першим).

Вчора оператор японської пошкодженої атомної електростанції повідомив про викид у ґрунт 300 тонн радіоактивної води з одного з резервуарів.

На початку цього місяця в органі ядерного регулювання Японії заявили, що становище на атомній електростанції «Фукусіма-1», яка зазнала аварії внаслідок цунамі після землетрусу позаминулого року, нині знову аварійне.

АЕС була пошкоджена після землетрусу і цунамі в березні 2011 року, через які вийшли з ладу системи охолодження. Це призвело до перегріву реакторів і відпрацьованого палива, вибухів накопиченого водню, плавлення активних зон трьох із шести реакторів і певного викиду радіоактивних речовин назовні. Через це десятки тисяч людей були змушені залишити свої домівки. «Фукусіму-1» закрили, проте проблеми на ній не припинилися.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ