На Тернопіллі рятувальники двічі виїжджали звільняти житлові будинки від небезпечних комах

На Тернопіллі рятувальники двічі виїжджали звільняти житлові будинки від небезпечних комах

22.08.13 13:19 0 841
21 серпня о 09:32 на пункт зв’язку оперативно-диспетчерської служби надійшло повідомлення, про те, що в місті Тернопіль в під’їзді житлового будинку на вулиці Весела оселилися оси. Зі свого гнізда вони здійснювали регулярні «рейди» до людських осель в пошуках їжі і становили загрозу для мешканців, адже укуси оси, особливо в око, губу, рот, чи язик є небезпечними для життя.

До місця виклику прибуло рятувальне відділення аварійно рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення. У спецкостюмах захисту, за допомогою спеціального обладнання бійці ДСНС звільнили будинок від «дислокації» небезпечних комах.

Того ж дня о 12:39 рятувальне відділення прибуло за викликом на вулицю Л.Українки міста Тернополя. Там на балконі однієї із житлових квартир з’явились шершні. Виселятися зі свого нового «помешкання» непрохані гості, вочевидь, не збиралися. То ж за справу взялися рятувальники. У спецкостюмах захисту та за допомогою спеціального обладнання бійці ДСНС вилучили гніздо та вивезли його за межі міста.

Перша допомога при укусі бджіл, ос та шершнів:

В першу чергу постарайтесь вилучити отруту із ранки, потім охолодіть ужалене місце, прикладіть примочку з розчином солі або соди (десертна ложка на півсклянки води). Навколо ранки можна нанести гормональну мазь або антигістамінний гель. Прийміть антигістамінний засіб, а також глюконат кальцію (по одній таблетці чотири рази на день).

Якщо в укушеного розвивається набряк лицевих тканин, бронхоспазм, прискорюється серцебиття, з'являються судоми, біль у попереку, суглобах, області серця, слід негайно викликати «швидку допомогу».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ