На Тернопіллі у Козівському районі відзначили 70-річчя з часу проведення Третього Надзвичайного Збору ОУН

На Тернопіллі у Козівському районі відзначили 70-річчя з часу проведення Третього Надзвичайного Збору ОУН

22.08.13 13:08 0 888
21-25 серпня 1943 року на хуторі Веснівка Козівського району відбувся Третій Надзвичайний Збір ОУН. Це зібрання мало історичне значення для подальшого збройного руху українців у Другій Світовій Війні. На надзвичайному зборі була затверджено рішення щодо створення повстанських формувань (УПА) та відкриту збройну боротьбу проти «двох окупантів-імперіалістів» — III Рейху і СРСР. На Зборі також було сформовано економічну та соціальну програму для майбутньої незалежної України.

З нагоди ювілею на історичному хуторі біля оселі, де відбувався Збір ОУН, 21 серпня відбулося пам’ятне віче, у якому взяв участь заступник голови Тернопільської обласної ради Олег Боберський. «У цьому святому місці для кожного українця ми повинні розуміти, що боротьба за ту Україну, яку мріяло створити та побудувати націоналістичне підпілля, триває. На жаль, на 22-році Незалежності ми не маємо тої української та справедливої України, про яку мріяли наші герої. Боротьба ще триває», – зазначив Олег Боберський.

Ініціаторами урочистого відзначення 70-річчя цієї знаменної події були депутат обласної ради Володимир Болєщук та відомий краєзнавець Богдан Савак.

У цей день відбулася і презентація документальної видання «Постанови ІІІ-го Надзвичайного Великого Збору ОУН, прийняті на хуторі Веснівка». Збірку упорядкував Богдан Савак, а побачила світ вона завдяки допомозі ПАП «Агропродсервіс». Крім того, відбулося спецпогашення конвертів, приурочених 70-тій річниці ІІІ-го Великого Надзвичайного Збору ОУН.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ