У Рівненській області у справі загиблого старшокласника відбудеться новий судовий розгляд

У Рівненській області у справі загиблого старшокласника відбудеться новий судовий розгляд

22.08.13 13:07 0 1074
За результатами розгляду апеляції прокуратури апеляційний суд Рівненської області скасував вирок суду І інстанції та повернув кримінальну справу за фактом загибелі старшокласника на новий судовий розгляд.

Як вже повідомлялося, суд першої інстанції оголосив вирок 19-річному мешканцю Корецького району, який у вересні 2010 року будучи учнем 11 класу загальноосвітньої школи, під час перерви між уроками спричинив тілесні ушкодження своєму однокласнику. Після нанесених ударів останній упав додолу та помер.

В ході судового слідства було доведено, що вказані ушкодження не знаходяться в причинному зв’язку з настанням смерті потерпілого. Відтак, 19-річного хлопця визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження) та призначено міру покарання - 100 годин громадських робіт. Одночасно його звільнено від призначеного покарання у зв’язку із закінченням строків давності.

Однак, державний обвинувач, не погоджуючись з вироком суду, оскаржив його в апеляційному порядку, мотивуючи таке рішення неповнотою судового слідства. Ухвалою апеляційного суду Рівненської області від 20.08.2013 апеляцію прокурора задоволено.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ