У Чернігові вперше пройде фестиваль "Сорока УХ"

У Чернігові вперше пройде фестиваль "Сорока УХ"

22.08.13 13:10 0 845
У Чернігові уперше 24 серпня пройде мистецький і гастрономічний фестиваль "Сорока УХ". Як розповів ініціатор фестивалю, директор музею сучасного мистецтва "Пласт-Арт" Борис Дєдов, ідея провести такий захід на День Незалежності виникла не випадково, адже, на його думку, рибна уха може бути стравою, що презентуватиме Чернігівщину в Україні.

"Проводяться фестивалі вина, шоколаду, вареників, а чим ми гірші? Тим паче, що на Чернігівщині і Десна, і Дніпро, і стільки малих річок. В усі часи риба була важливою складовою раціону наших земляків", - зазначив Дєдов. Він додав, що у назві фестивалю міститься його ідея – приготувати сорок рецептів рибної юшки.

За інформацією організаторів, кожен з учасників готуватиме уху за власними рецептами. Будуть представлені, в основному, заклади громадського харчування, хоча виявили бажання пригостити чернігівців та гостей ухою власного приготування працівники Чернігіврибохорони. Вони розгорнуть виставку, де наочно продемонструють, чим можна ловити рибу, а чим ні, і яке покарання за це буде. Окремо розповідатиметься про риб Чернігівщини. Активними учасниками фестивалю обіцяють стати козацькі організації області. Також діятиме виставка-продаж спорядження для риболовлі й активного відпочинку.

Як повідомив заступник міського голови Станіслав Віхров, міська влада підтримала ідею фестивалю та організаційно долучилася до його проведення. Захід матиме обласний статус, розроблено його емблему, під час урочистого відкриття піднімуть прапор фестивалю "Сорока УХ".

В управлінні культури міської ради уточнили, що для учасників та гостей фестивалю "Сорока УХ" виділено дві галявини у Центральному парку культури і відпочинку (за містком на алеї, що веде до Десни). Чернігівський народний хор у рамках мистецького та гастрономічного фестивалю запропонує тематичну програму, адже народна творчість містить чимало згадок про риболовлю і значення риби у житті мешканців Чернігівщини.

Організатори "Сорока УХ" сподіваються, що перший фестиваль буде успішним і згодом стане традиційним для Чернігова.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області в ...
Наступна новина: Іршавські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ