В Житомирській області у Лугинському районі обговорили питання щодо розвитку альтернативної енергетики

В Житомирській області у Лугинському районі обговорили питання щодо розвитку альтернативної енергетики

22.08.13 13:19 0 919
З метою реалізації у Лугинському районі завдань Президента України щодо розвитку енергоефективності та енергозбереження 20 серпня було проведено засідання круглого столу на тему: «Реалізація завдань з розвитку альтернативної енергетики, проведення модернізації котельного обладнання з встановлення котлів, що працюють на альтернативних видах палива». Участь у засіданні круглого столу брали перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Шейко, начальник відділу економічного розвитку, інфраструктури і торгівлі РДА Петро Мельник. Були запрошені керівники закладів освіти та ЦРЛ, начальники відділів і секторів райдержадміністрації.

Заступник голови райдержадміністрації розповів присутнім про те, що питання енергетичної незалежності та енергобезпеки є ключовим для нашої держави, адже ціни на традиційні види палива, зокрема на газ, у всьому світі стрімко зростають. Реалізація стратегічних завдань Президента України щодо розвитку незалежної вітчизняної енергетики в країні передбачає ефективне використання енергоносіїв та економію бюджетних коштів, зокрема за рахунок переходу на альтернативні джерела енергії. Значні заощадження бюджетних коштів пов’язані з тим, що більшість об’єктів бюджетної сфери використовують для опалення місцеві види палива.

Наразі у районі опрацьовується питання щодо переведення опалення приміщень центральної районної лікарні з природного газу на тверде паливо, здійснення реконструкції двох газових котелень у Літківській та Бовсунівській та твердопаливних котелень в Червоноволоцькій та Жовтневській загальноосвітніх школах.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ